6 Kasım 2025 Perşembe



14:09   BAŞKAN SEÇER: "LÖSEMI TOPLUMSAL BIR SORUN"   13:01   BOZYAZı’DA SAHIPSIZ SOKAK HAYVANLARı TOPLANTıSı   12:56   MERSIN’DE TıRLAR ZINCIRLEME KAZA YAPTı: 2 YARALı   11:43   ANAMUR’DA MINIKLERDEN ’KıZıLAY HAFTASı’ ETKINLIĞI   11:00   MERSIN’DE TARIHI GEÇMIŞ GıDA ÜRÜNLERI ELE GEÇIRILDI   10:27   BOZYAZı’DA KıZıLAY HAFTASı COŞKUYLA KUTLANDı   10:23   TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR IÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI DÜZENLENDI   10:21   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ENSTRÜMAN KURSLARıNA YOĞUN ILGI   10:16   MERSIN’DE KADıNLARA ÜCRETSIZ BISIKLET SÜRÜŞ EĞITIMI   17:21   MERSIN’DE TÜKETICI DENETIMLERI: 978 FIRMADA 66 BIN ÜRÜN INCELENDI   15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR  
 
 
 
 
Kocamaz; “Bahaneler kabak tadı verdi”
   

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hâlâ yeterli önlemleri alamadığını belirterek, “Biz aklımızı kullanmıyor, yeterli tedbirleri almıyor, çürük binaları güçlendiremiyor ya da kentsel dönüşümü hafife alıyoruz. Her deprem sonrası aynı hikayeleri dinliyoruz. Bahaneleriniz artık kabak tadı verdi. Millet sizden çözüm bekliyor” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:56

Necdet TAŞ

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, “Balıkesir İlimizin Sındırgı ilçesi merkezli ve 6,1 şiddetli depremle bir kez daha sarsıldık. Öncelikle Balıkesir ve Sındırgı’da yaşayan halkımıza olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Allahım beterinden korusun diyorum. Sındırgı’da yıkılan binalardan, enkaz altında kalanlardan, ölü ve yaralılardan söz ediliyor. Bu deprem ve Marmara çevresinde daha öncede yaşanan depremler, olası Büyük İstanbul Depreminin habercisi olabilir. Zaten son yıllarda yaşanan ve birbiri ardına gerçekleşen depremlerle, daha önce yaşanan ve “asrın felaketi” olarak adlandırılan, merkezi Kahramanmaraş ve Hatay olan depremler Ülkemizin artık bir deprem ülkesi olduğunu kanıtlamış durumda.  Peki biz gelecekte de olabilecek depremler için önceden tedbirler alarak can ve mal kayıplarını azaltmaya yönelik neler yapabildik, hangi tedbirleri alabildik. Maalesef koskoca bir sıfır” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNU HAFİFE ALIYORUZ”

“Geçen günlerde Rusya merkezli ve Okyanusta gerçekleşen depremin şiddeti 8,8 idi, Japonya ve ABD’de dahi hissedildi, arkasından tsunami uyarısı yapıldı, ancak bizde olduğu gibi ne yıkım, ne de can kayıpları yaşandı. O depremin, dünyanın en şiddetli depremlerinden birisi olduğu bile söylendi. Peki neden o daha şiddetli depremlerde bizdeki kadar can ve mal kayıpları olmuyor da, bizdeki daha düşük şiddetteki depremlerde çok fazla can ve mal kayıpları yaşanıyor? Çünkü biz aklımızı kullanmıyor, önceden yeterli tedbirleri almıyor, çürük binaları tespit ederek, güçlendirilmesini sağlayamıyor ya da kentsel dönüşüm konusunu hafife" alıyoruz” şeklinde konuşan Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tek yaptığımız şey, bahanelerin arkasına sığınmak. Yaptığımız şey deprem sonrasında ağıtlar yakıp, gözyaşı dökmek. Üzüntülerimizi bildirmek. Yaptığımız şey, depremi kader olarak nitelemek, suçu haşa Cenab-ı Allah’a yükleyerek işin içinden sıyrılmak. Para yok! Kaynak yok diyerek de işin içinden sıyrılamazsınız. Zira 1999 Ağustos ayında yaşadığımız Marmara Depremi nedeniyle çıkarılan kanun ile vatandaşlarımızdan yıllarca deprem vergisi tahsil edildi. Ancak toplanan paraların hangi amaçla ve nerelerde kullanıldığı meçhul. Hala bu konuda detaylı bir açıklama yok. Bu kafayla biz daha çok can ve mal kayıpları yaşar ve her deprem sonrasında aynı hikayeleri dinlemeye devam ederiz. Evet Beyler. Artık bahaneleriniz ve her deprem sonrasında yaptığınız açıklamalar kabak tadı verdi. Millet sizden artık çözüm bekliyor. 23 yıllık iktidar döneminizi boşa geçirdiniz. Yeterli çalışmaları yapmadınız. “İtibardan tasarruf olmaz!” dediniz, Saraylara ve her türlü şatafata parayı buldunuz. Ancak deprem ve kentsel dönüşüme kaynak ayıramadınız. Geldiğimiz nokta maalesef ve hala yıkımlar, enkaz altında kalanlar, can ve mal kayıpları. Bir an evvel kendinize geliniz ve deprem konusunda gerekenleri yapınız. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazsınız. Benden söylemesi.”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA