21 Kasım 2025 Cuma



16:31   AK PARTI İL BAŞKANı ALDEMIR: "MERSIN’DEKI SU KESINTILERI VATANDAŞı ZORLUYOR"   15:05   MERSIN MERKEZLI 9 ILDE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 4’Ü HAKEM 40 ŞÜPHELI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:03   ROMAN ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI ÇALıŞTAYı MERSIN’DE YAPıLDı   14:59   ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ TARSUS’TA 3 FARKLı NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   14:56   ADAY MÜHENDISLERIN REFIKLIK EĞITIMLERI TAMAMLANDı   11:58   BAŞKAN SEÇER: "SU KESINTISI KONUSUNDA VATANDAŞLARıMıN HOŞGÖRÜSÜNE SıĞıNıYORUM"   11:54   MERSIN OSB’YE ’EN ÇOK KATKı VEREN OSB’ ÖDÜLÜ   11:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BINASıNDA YANGıN TATBIKATı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:50   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLAR OPERASYONU: 34 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:05   MERSIN’DE ORKÖY DESTEKLERIYLE 214 AILEYE KAYNAK SAĞLANDı   13:02   TARSUS’TA IHBAR ÜZERINE 250 KILO SAĞLıKSıZ BALıK ELE GEÇIRILDI   12:59   ANAMUR’DA CAMI ÇEVRESI VE 11 KILOMETRELIK YOL YENILENDI   12:56   VALI TOROS, AKDENIZ’DE MUHTARLARıN TALEPLERINI DINLEDI   12:20   MERSIN’DE DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   12:18   KENDILERINI MİT GÖREVLISI TANıTAN TELEFON DOLANDıRıCıLARı JANDARMA EKIPLERINCE YAKALANDı   11:20   DÜNYA DIYABET GÜNÜ’NDE BELEDIYE PERSONELLERINE ŞEKER ÖLÇÜMÜ   11:18   ARA TATILIN GÖZDESI MERCAN BILIM MERKEZI OLDU   11:15   SIGORTADA POZITIF AYRıMCıLıK: SEDDK’DAN ENGELLILERE YÜZDE 20’YE VARAN INDIRIM   11:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU TACIRLERINE DARBE: 16 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   11:11   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ZEYIT ŞENER, KURSLARıN ÖZELLIKLE KADıNLARıN ÜRETIME KATıLıMıNDA ÖNEMLI BIR ROL ÜSTLENDIĞINI BELIRTEREK, "İLÇEMIZDEKI HER KADıNıN KENDI YETENEĞINI KEŞFETMESINI, BIR BECERI GELIŞTIRMESINI VE BUNU ISTER HOBI ISTER GELIR KAYNAĞı OLARAK DEĞERLENDIRMESINI ÖNEMSIYORUZ" DEDI.  
 
 
 
 
 
image

Okunma : 85650  Tarih : 4.3.2021 1  E-Mail : 

 
Dilara OĞUZ

MERSİN’DE BOŞANMALAR NEDEN AZALDI ?

Türkiye'de geçen yıl Kovid-19'un da etkisiyle evlenme ve boşanmalar azaldı.

Mersin’de ise geçen yıl hem evlenen hem de boşanan çiftlerin sayısı azaldı.

Mersin'de geçen yıl hem evlenen hem de boşanan çiftlerin sayısı azaldı. Türkiye genelinde 2019 yılında 542 bin 314 çift evlenirken, 2020 yılında bu sayı yüzde 10,1 azalarak 487 bin 270 olarak gerçekleşti. Boşanan çiftlerin sayısı ise 2019 yılında 156 bin 587 iken 2020 yılında yüzde 13,8 azalarak 135 bin 22 oldu.

Bu da pandeminin getirdiği belirsizlikle alakalı. Boşanmak, yeni ev açmak da ucuz bir şey değil. Çalışmayan insanlar için boşanmak yapılabilecek bir şey değil. Kendi başına ayakta durmak problemi var. Boşanıp nereye gideceksiniz. İnsanlar kira vermekte, iş bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden boşanmanın düşüşünü ben, boşandığın zaman başına ne geleceğinin tespit edilememesine bağlıyorum. İnsanlar boşanmayı da erteliyor olabilirler.

Türkiye’deki boşanmaların en önemli nedeni geçimsizliktir. Her yıl bu oranlarda artışın olduğu gözlenmektedir. Buna ilaveten, İstatistik Enstitüsü verilerine göre, boşanma nedeni olarak ikinci ve üçüncü sırada terk ve zina yer almıştır. Ancak, bu iki nedene bağlı boşanma oranlarında her yıl belli bir azalma olduğu görülmektedir.

Türkiye’deki evliliklerde, çocuk sayısı arttıkça, buna bağlı olarak boşanma oranında azalmaların olduğu dikkat çekmektedir. Bu verilere göre ailedeki çocuk varlığı,boşanma olaylarını önleyen unsurlardan biri olarak görülmektedir. Burada düşünülmesi gereken noktalardan bir tanesi de, çocuk varlığı boşanmayı etkileyen önemli faktörlerden biri olmakla birlikte, genel olarak çok çocuklu ailelerin daha muhafazakar bir yapıya sahip olmaları ve aile geleneklerine bağlı bulunmaları ve dolayısıyla boşanma konusuna pek sıcak bakmamalarıdır.

Türkiye'de boşanmaların öğrenim seviyesine göre de azalma gösteren bir eğilim içerisine girdiği görülmekle birlikte, bu noktada cinsiyete göre farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Bu farklılıklar erkeklerde eğitim seviyesi yükseldikçe boşanma oranında artış, kadınlarda eğitim seviyesi yükseldikçe boşanma oranında azalma şeklindedir.

Ekonomik olarak insanların belirsizliği ve işgücünün dışına çıkmalarıyla evlilik ve boşanmanın beraber düşmesi arasında yakından bir ilişki var. İnsanlar boşanmaktan da korkuyorlar, evliliğe de paraları yetmiyor. Evlenmeyi öngöremiyorlar. Bu ikisini bir arada değerlendirmek lazım. Yani evlenme verilerine bakarken bir yandan da istihdamda ne olup ne bittiğine bakmak gerekir.

Tüm bunlara rağmen gerçek olan tek bir bağ aile bağıdır, sevginin en güçlü hali ise ailedir, sevgiyle kalın.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 






  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA