10 Eylül 2025 Çarşamba



19:11   ADANA-MERSIN OTOYOLUNDA CAN PAZARı!   15:56   MERSIN, ‘TEKSTIL FUARı’NA HAZıRLANıYOR   15:04   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   14:53   SILIFKE MÜZIK VE FOLKLOR FESTIVALI SONA ERDI   14:41   EKMEN; “YARGı ELIYLE SIYASET DIZAYN EDILIYOR”   14:26   BAYRAM TOYSAL’DAN DESTEK ÇAĞRıSı!   14:06   ENFLASYON KURDAN, FAIZ ENFLASYONDAN YÜKSEK OLACAK!   13:28   ŞIDDET MAĞDURU ‘ŞEKER’ KORUMA ALTıNDA   13:24   İHRACAT GERILERKEN, AKAMİB YÜKSELIŞINI SÜRDÜRDÜ   13:20   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ‘MİY’E SAHIP ÇıKMA ÇAĞRıSı!   13:07   SEÇER; “SOKAKLARı PARTI BINASı YAPARıZ!”   12:12   MEÜ’DE LIDERLIK VE ETKIN YÖNETICILIK EĞITIMI!   12:05   HER 8 ERKEKTEN BIRI PROSTAT KANSERINE YAKALANıYOR   11:30   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEMEYE HAZıRLANıYOR   11:17   GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ TESCIL ILE DEĞER KAZANDı   11:15   MERSIN’DE DEV EKRANDA EUROBASKET HEYECANı   11:11   SILIFKE VE TARSUS’A UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 TUTUKLAMA   11:04   MERSIN’DE OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM   15:43   CHP 102 YAŞINDA!   15:35   SILIFKE’DE SANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE BIR ARADA!  
 
 
 
 
“Olayın üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz!”
   

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Mersin’in Anamur ilçesinde 12 yaşındaki Eyüp Can Güner’in şüpheli ölümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, olayın titizlikle ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep ederek, “Bu olayın üzerinin örtülmesine, kamuoyunun yanıltılmasına veya adaletin geciktirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 15:25

Haber Merkezi

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi yazılı açıklamasında, “30 Temmuz 2025 günü Mersin’in Anamur ilçesinde yaşanan olayda, 12 yaşındaki Eyüp Can Güner’in hayatını kaybettiği haberi kamuoyuna yansımıştır. Basında yer alan bilgilere göre, çocuğun bir işyeri çalışanı tarafından kovalandığı, sonrasında hareketsiz halde bulunduğu ve yaşamını yitirdiği belirtilmektedir. Olayın ardından şüpheli şahsın gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştır. Gece saatlerinde 12 yaşındaki bir çocuğun sokakta ve çalışıyor olması ise, olayın yalnızca bir adli vaka değil; aynı zamanda çocuk işçiliği, ihmal ve sosyal koruma sistemlerinin yetersizliği bağlamında da değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; Olayın titizlikle ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını, çocuğun ölümüne sebep olan ya da bu sonuca neden olan ihmallerin ortaya çıkarılmasını, sorumluların adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz. Bu olayın üzerinin örtülmesine, kamuoyunun yanıltılmasına veya adaletin geciktirilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi ve sürecin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” İfadelerine yer verdi.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA