8 Kasım 2025 Cumartesi



16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"   11:20   KAMYON DEVRILDI, SÜRÜCÜ YARA ALMADAN KURTULDU   11:18   MERSIN’DE KENEVIR EKIP UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI YAKALANDı   11:14   MESKİ’DEN YAĞıŞLARA KARŞı TEMIZLIK VE ÖNLEM MESAISI   11:07   TıR DEVRILDI, SÜRÜCÜ HAFIF YARALANDı   10:58   KAZA ÜSTÜNE KAZA GEÇIRDI, MOTOSIKLET SEVDASıNDAN VAZGEÇMEDI   10:51   TOROSLARıN ETEĞINDE ZORLU ’KÖMÜR’ MESAISI   10:47   OTOYOLDA GERI GIDEN SÜRÜCÜYÜ VATANDAŞ ÇEKTI, JANDARMA CEZA KESTI  
 
 
 
 
Limonata satarak hayaline yürüyor
   

Mersin’de yaşayan 15 yaşındaki Emir Vahap Özgen, yaz tatilinde günde 10 saat termosla limonata satarak hayalini kurduğu arabaya kavuşacağı günün umuduyla yaşıyor. Ailesinin de desteklediği genç Emir, limonatayı kendi elleriyle hazırlayıp satış yapıyor.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 10:53

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Özgen, yaşıtları tatilin tadını çıkarırken hayalini kurduğu arabaya bir gün kendi emeğiyle sahip olabilmek için limonata satarak çalışıyor. Özgen, yaklaşık bir yıldır yaz tatillerinde merkez Yenişehir ilçesi Dumlupınar Caddesi üzerinde termosuyla limonata satıyor. Özenle evinde sıktığı limonlara şeker ve nane ekleyerek hazırladığı içeceği bardak bardak 25 TL'den satıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde termosunu alıp caddede satışa çıkan Emir, kazandığı her kuruşu biriktirerek gelecekte kendi arabasını almayı hedefliyor.

"Kendi paramla bir şeyler başarabileceğimi düşünüyorum"

Kış aylarında okuluna devam eden, yazın ise çalışmayı tercih eden Emir'in, en büyük hedefi, kimseye yük olmadan hayalini kurduğu aracı kendi çabasıyla satın alabilmek. Ailesi Yılmaz ve Halide Özgen çiftinin desteklediği Emir Vahap Özgen, hem ticaret yapmayı öğreniyor hem de küçük yaşta kendi ayakları üzerinde durmanın sorumluluğunu taşıyor. Hayalindeki arabayı alabilmek için yaklaşık bir yıldır sokakta limonata sattığını ifade eden Emir Özgen, "Ailem ilk başta bana karşı çıktı. 'Maddi durumumuz var, sen niye böyle bir şey yapıyorsun' dediler. Ben de kendi paramla bir şeyler kazanabileceğimi, kendi paramla lüks bir araba almak istediğimi onlara söyledim. Ailem de bunları söyledikten sonra beni desteklemeye başladılar. Ve bu sayede ben kendi paramla bir şeyler başarabileceğimi düşünüyorum" dedi.

"Limonatanın bardağını da 25 TL'den satıyorum"

Sabah saat 08.00'de kalkıp limonatasını hızla hazırladığını söyleyen Özgen, "Saat 12.00-13.00 arası da sokağa çıkıyorum. Orada tezgahımı kuruyorum, her şeyimi hazırlayıp satışa koyuluyorum. Limonatanın bardağını da 25 TL'den satıyorum. Hepsi orijinaldir, taze limonatalar" diye konuştu. Özgen, çevresindekilerin kendisine sık sık yönelttiği soruları şöyle aktardı: "Çoğunlukla büyükler bana soruyor, ‘yaşıtların evde takılırken sen niye dışarıda gidip limonata satıyorsun?' diye. Şimdi şöyle bir şey var, onlar baba parası yerken ben de burada kendi paramı kazanıyorum. Ve eminim ki bir gün o arabayı kazanacağım" ifadelerini kullandı. Özgen'in limonatasını sık sık aldığını ve destek verdiğini ifade eden vatandaşlardan İlyas Şahintürk, "Emir kardeşimi bir yıldır tanıyorum. Bu genç yaşta bir hayali var, bir araba alacak. Ona destek olmak için neredeyse her gün içiyorum, buz gibi limonata. Bu sıcaklarda ayrıca bize de iyi geliyor. Emir kardeşimi de tebrik ediyorum. Bu genç yaşta bu kadar uğraşması takdire şayan gerçekten" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA