11 Eylül 2025 Perşembe



19:11   ADANA-MERSIN OTOYOLUNDA CAN PAZARı!   15:56   MERSIN, ‘TEKSTIL FUARı’NA HAZıRLANıYOR   15:04   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   14:53   SILIFKE MÜZIK VE FOLKLOR FESTIVALI SONA ERDI   14:41   EKMEN; “YARGı ELIYLE SIYASET DIZAYN EDILIYOR”   14:26   BAYRAM TOYSAL’DAN DESTEK ÇAĞRıSı!   14:06   ENFLASYON KURDAN, FAIZ ENFLASYONDAN YÜKSEK OLACAK!   13:28   ŞIDDET MAĞDURU ‘ŞEKER’ KORUMA ALTıNDA   13:24   İHRACAT GERILERKEN, AKAMİB YÜKSELIŞINI SÜRDÜRDÜ   13:20   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ‘MİY’E SAHIP ÇıKMA ÇAĞRıSı!   13:07   SEÇER; “SOKAKLARı PARTI BINASı YAPARıZ!”   12:12   MEÜ’DE LIDERLIK VE ETKIN YÖNETICILIK EĞITIMI!   12:05   HER 8 ERKEKTEN BIRI PROSTAT KANSERINE YAKALANıYOR   11:30   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEMEYE HAZıRLANıYOR   11:17   GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ TESCIL ILE DEĞER KAZANDı   11:15   MERSIN’DE DEV EKRANDA EUROBASKET HEYECANı   11:11   SILIFKE VE TARSUS’A UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 TUTUKLAMA   11:04   MERSIN’DE OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM   15:43   CHP 102 YAŞINDA!   15:35   SILIFKE’DE SANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE BIR ARADA!  
 
 
 
 
Mersin’de denizi kirleten gemilere ceza yağdı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden, su altı dronu ve Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile denetim gerçekleştiriyor. Ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığı günden bu yana uygulandı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 10:46

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Her yıl binlerce geminin uğradığı liman kenti Mersin’de, deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit eden gemi kaynaklı atıklar için kapsamlı ve çok yönlü bir denetim ağı kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden ve su altı dronu ile denetim gerçekleştiriyor. 7 gün 24 saat görev başında olan ekipler; teknolojinin tüm olanaklarını da seferber ederek, ekosistemi tehdit eden unsurlara karşı mücadele veriyor.

Elektronik Gemi Denetim Sistemiyle, 53 kilometrelik kıyı şeridi anlık olarak denetleniyor

Geçtiğimiz yıl hizmete alınan Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile kent genelinde 25 farklı lokasyonda aktif olarak çalışan kameralar, denizi kirleten gemileri anlık olarak tespit ediyor. Çeşmeli ile Tarsus Kulak mevkii arasındaki 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyen sistem sayesinde, ekiplerin ulaşamayacağı bölgelerde bile denetim kesintisiz sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığın günden bu yana uygulandı.

Üresin: “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin, denetimleri havadan, karadan, denizden ve denizaltından dronla yaptıklarını belirtti. Kurdukları Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile de kentin 25 lokasyonundan denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Üresin, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile Bakanlık tarafından bize tanımlanan, Çeşmeli’den Tarsus Kulak mevkiine kadar olan 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyerek ve kayıt altına alarak denetimlerimize devam ediyoruz. 2019’dan bu yana toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL ceza uyguladık. Bunun 70 milyon TL’lik kısmını, Elektronik Gemi Denetim Sistemi’ni devreye aldığımız günden bu yana uyguladık. Bu sistem sayesinde, ekiplerimizin olmadığı alanlarda bile denetimlerimiz sürüyor” dedi. Denetimlerin önemine de değinen Üresin, “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder. Ayrıca limanımıza gelen ve açıktan geçen gemileri de sürekli izleyerek, atık bırakmalarına engel oluyoruz. Denizlerimiz zaten karasal kaynaklı kirlilikten dolayı büyük bir baskı altında. Biz bunu önlemek amacıyla, yetki sahamız içerisinde olmasa dahi bir ihbar geldiğinde gidip bakıyor ve ilgili kuruma bildiriyoruz. Denizimizi korumak için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA