8 Kasım 2025 Cumartesi



10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"   11:20   KAMYON DEVRILDI, SÜRÜCÜ YARA ALMADAN KURTULDU   11:18   MERSIN’DE KENEVIR EKIP UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI YAKALANDı   11:14   MESKİ’DEN YAĞıŞLARA KARŞı TEMIZLIK VE ÖNLEM MESAISI   11:07   TıR DEVRILDI, SÜRÜCÜ HAFIF YARALANDı  
 
 
 
 
Mut beyaz inciri altın yılını yaşıyor
   

Mersin’in Mut ilçesinde ilk hasatta kilosu 200 liradan alıcı bulan beyaz incirin şu an kilosunun 150 liradan, kuru incirin kilosunun ise bin 500 liradan satılması üreticiyi sevindirdi. İlçede bu yıl 35 bin ton incir rekoltesi bekleniyor.

 

Tarih : 27 Temmuz 2025 Pazar 14:34

Türkiye’nin 12 ay boyunca üretim yapılabilen merkezlerinden Mersin’in Mut ilçesinde çiftçiler ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Yaz ve kış her mevsim çeşitli ürünlerin hasat edildiği Mut ilçesinde başta sofralık kayısı, erik, zeytin, incir, nar, elma, kavun, karpuz ve sebze olmak üzere birçok ürün üretilerek, hem yurt içine hem de yurt dışına satılması sağlanıyor. Türkiye’nin sofralık kayısıda yüzde 85’ini karşılayan ve erik sezonunun tamamlanmasının ardından bugünlerde ilçede Mut beyaz incirinin hasadı devam ediyor. İlçede 5 bin dekar alanda üretilen incirden bu sene 35 bin ton rekolte bekleniyor. İlçede üreticinin önemli gelir kaynaklarından biri olan beyaz incir, rengi, aroması, tadı, iriliği ve sevkiyata dayanıklılığı ile tercih edilirken, kilosunun 150 lira ihracata ise 180 liradan, kurusunun kilosu da bin 500 lira arası alıcı bulması üreticisinin yüzünü güldürdü. Üretici Erkan Mete, "Bu sene incir fiyatlarından gayet memnunuz, mutluyuz. İncirlerimizin aroması zaten çok farklı. 200 liradan çıkmıştı, bugün fiyatlar 150 liraya düştü. Alan memnun satan memnun" dedi. Tüccar Mehmet Yıldız ise "150 liranın altına düşeceğini pek zannetmiyorum. Müşteriler memnun, üreticiler memnun, tüccarlar memnun. İnşallah 150 lira bandında devam eder tek temennimiz o. Ukrayna ve Dubai’ye ihracat yapılıyor. İhracat fiyatı 30 lira farklı yani 180 civarında" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA