19 Mart 2026 Perşembe



14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”  
 
 
 
 
Akdeniz’de kaçak yapılaşmaya geçit yok
   

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, parklar, yeşil alanlar ve hazine arazilerindeki işgal ve kaçak yapılara yönelik mücadele sürüyor. Akdeniz Belediyesi, halkın ortak kullanımına açık yaşam alanlarını korumak amacıyla sahadaki denetim ve yıkım çalışmalarına hız verdi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2025 Cumartesi 14:13

Haber Merkezi

Belediye ekipleri, Karaduvar Mahallesi'ndeki Sardalye Parkı içinde izinsiz olarak inşa edilen yapıyı yasal sürecin tamamlanmasının ardından tahliye ederek yıktı. Aynı şekilde, Çilek Mahallesi’nde yeşil alan üzerine yapılan kaçak yapı da kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, yeşil alanların kamu malı olduğuna dikkat çekerek, "Parklar, yeşil alanlar ve hazine arazilerinde hiçbir kaçak yapıya müsamaha göstermeyeceğiz. Hukuki işlemler tamamlandıkça işgalleri tahliye ediyor ve yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu alanlar halkımızındır, işgallere son vererek yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz" dedi.

KUVA-İ MİLLİYE PARKI’NDA TAHLİYE SÜRECİ BAŞLADI

Tahliye ve yıkım çalışmaları, sadece mahalle parklarıyla sınırlı kalmadı. İlçenin en yoğun bölgelerinden Kuva-i Milliye Caddesi üzerindeki Kuva-i Milliye Parkı’nda da işgal edilen alanlar mercek altına alındı. Park içerisinde bulunan 3 lostra ve 2 büfe için yürütmeyi durdurma kararı alındığı, belediyenin hukuki süreci takip ederek işlemlerine devam ettiği bildirildi. Belediye, yeşil alanlardaki işgallerin yanı sıra, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan metruk yapılarla da etkin şekilde mücadele ediyor. Tespit edilen kullanılamaz durumdaki yapıların, belirlenen plan çerçevesinde tahliyesi ve yıkımı aralıksız sürdürülüyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA