28 Aralık 2025 Pazar



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
Dijital sağlık hizmeti Mersin’de başladı
   

Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan ’Uzaktan Hasta Değerlendirme Sistemi’ (UHDS), Mersin’in kırsal bölgelerinde de uygulanmaya başladı. Toroslar ilçesine bağlı Musalı Mahallesi’nde yaşayan 81 yaşındaki Zübeyde Bulut, evinden çıkmadan UHDS ile doktora ulaştı.

 

Tarih : 21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:55

Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Uzaktan Hasta Değerlendirme Sistemi' (UHDS), Türkiye genelinde uygulanmaya başladı. Sistem sayesinde hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak evlerinden çıkmadan doktorlarıyla görüntülü görüşme yapabiliyor.

ZOR OLAN BİREYLER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Mersin'de de uygulanmaya başlayan sistemin ilk örneklerinden biri, Toroslar ilçesi Musalı Mahallesi'nde yaşandı. 81 yaşındaki Zübeyde Bulut, MHRS üzerinden randevu alarak Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli doktorla görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında rahatsızlığını anlatan Zübeyde nine için doktor, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra e-reçete düzenledi. Reçete, kısa mesaj yoluyla doğrudan Bulut'un cep telefonuna gönderildi. Uygulama; tanı koyma, daha önce teşhis edilmiş hastalıkların takibi, tıbbi danışmanlık, konsültasyon, e-reçete, e-rapor işlemleri ile hasta izlem ve yönlendirme gibi birçok hizmeti kapsıyor. Özellikle yaşlılar, kronik hastalar, kırsal bölgelerde yaşayanlar ve hastaneye gitmesi zor olan bireyler için büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca hastaya gerekli görülmesi durumunda, fiziksel muayene için sağlık kuruluşuna başvurması da önerilebiliyor.

"GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ BİR ŞEKİLDE ONLİNE OLARAK GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLİR"

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Hastane Hizmetleri biriminde görevli Şule Bilici, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Uzaktan Hasta Değerlendirme Sistemi (UHDS) ile vatandaşların, sağlık tesislerine fiziki olarak gitmeden Merkezi Hekim Randevu Sistemine randevu oluşturulup, görüntülü ve sesli görüşme hizmet alabildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız bu sisteme 'Alo 182' üzerinden, MHRS web sayfasından ve mobil uygulamalar üzerinden randevu alabilmektedir. Randevu sonrasında hastalarımıza randevu saatine ilişkin link gönderilmektedir MHRS üzerinden. Daha sonra ise hastamız bu linki seçerek, ilgili hekim ve ilgili branşta görüntülü ve sesli bir şekilde online olarak görüşme gerçekleştirilir. Yapılan bu online çevrim içi görüşmede ise hastamız, hekim değerlendirmesi sonrasında e-reçetesi yazılabilir, tıbbi danışmanlık hizmeti verilmektedir. Tüm bu sürece ilişkin yapılan tüm kayıtlar da yine Sağlık Bakanlığımızın dijital ortamda güvenli bir şekilde saklanmaktadır. Bu sistemle birlikte ilimizde de sağlık hizmet sunumunun dijitalleşmesi önem kazanırken, ayrıca sağlık hizmet sunumunun kalitesi de artırılacaktır" diye konuştu.

"DOKTORUMUZLA GÖRÜNTÜLÜ OLARAK KONUŞTUK"

Zübeyde ninenin torunu Bilge Bulut ise sistemden memnun kaldıklarını belirterek, "Babaannem 80 yaşının üzerinde olduğu için, rahatsızlıkları oluyor. Şehre hastaneye gidemiyoruz. Bugün uzaktan değerlendirme sistemi ile doktorumuzla görüntülü olarak konuştuk. Bizimle çok güzel ilgilendi, çok memnun kaldık. Reçetemizi yazdırdık, mesaj olarak geldi. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA