28 Aralık 2025 Pazar



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
Her 4 kişiden 1’i icralık!
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, kamuoyuna yansıyan “her 4 kişiden 1’i icralık” verisini değerlendirdi. Ekonomik krizlerin en sert etkisini dar gelirli vatandaşların yaşadığına dikkat çeken Ekmen, mevcut tabloya karşı iktidarı acil ve kapsayıcı önlemler almaya çağırdı. Son yıllarda izlenen yüksek enflasyon, baskılanmış kur ve faiz politikalarının ekonomik adaleti yerle bir ettiğini vurgulayan Ekmen, “Bugün açıklanan rakamlar Türkiye’de 23 milyondan fazla vatandaşın icra takibine düştüğünü gösteriyor. Bu, her 4 kişiden 1’inin borcunu çeviremediği anlamına geliyor. Sadece ekonomik değil, toplumsal bir alarm durumuyla karşı karşıyayız” dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2025 Çarşamba 15:12

TOPLUM, SÜRDÜRÜLEMEZ BİR BORÇ DÖNGÜSÜNDE

Ekmen, dar ve sabit gelirli vatandaşların sadece bankalara değil; elektrik, su, doğal gaz gibi temel hizmetler ile gıda ve kira gibi yaşamsal ihtiyaçlara yönelik borçlarını da ödeyemez duruma geldiğine işaret ederek, “Kredi kartı harcamaları patladı, aileler ay sonunu getirmek için borçlanıyor, çocukların ihtiyaçları erteleniyor. Uzağa gitmeye gerek yok, geçen yıl ile karşılaştırma yapalım: 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 454 bin 290, kredi kartı borcunu ödemeyen 531 bin 31, kredi borcunu veya kredi kartı borcunu ödemeyen ise 749 bin 522 kişidir. Bu seneye baktığımızda ise; 2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 636 bin 860, kredi kartı borcunu ödemeyen 755 bin 160, kredi borcunu veya kredi kartı borcunu ödemeyen ise 1 milyon 38 bin 700 kişidir. 2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 39 oranında artmıştır. Tüm bu tablo, borcu borçla kapatma döneminin sonuna gelindiğini gösteriyor. Bugün itibariyle açlık sınırı 26 bin 115 TL’ye ulaşmışken, asgari ücretin bu seviyenin çok altında kaldığı bir düzende, çalışanların ve emeklilerin yaşam mücadelesini yok sayamayız” dedi.  (Haber Merkezi)

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA