10 Kasım 2025 Pazartesi



14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"  
 
 
 
 
LGS’de parlayan başarı!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, her yıl olduğu gibi 2024- 2025 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin hayallerine kavuşmasına destek oldu. Zorlu sınav maratonu boyunca her çocuğun eşit şartlarda eğitim alabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir; çocukların eğitim yolculuklarında en büyük destekçilerinden biri olarak yanlarında yer aldı. Her geçen yıl daha da yükselen başarı ivmesiyle dikkat çeken Büyükşehir’in Kurs Merkezleri, Türkiye genelinde LGS’de yüzde 5’lik başarı dilimine 125 öğrencisini taşıyarak, büyük bir akademik başarıya imza attı.

 

Tarih : 15 Temmuz 2025 Salı 15:12

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, her yıl olduğu gibi 2024- 2025 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin lise hayallerine giden yolda onlara ışık tuttu.  Mersin’in 10 ilçesinde 21 LGS kurs merkezi aracılığıyla öğrencilerin istedikleri liselere yerleşmelerine katkı sunan, onlara yalnızca bilgi değil; moral ve motivasyon da veren Büyükşehir, süreç boyunca ailelerin de yükünü hafifleterek kaygılarına ortak oldu. Zorlu sınav maratonu boyunca her çocuğun eşit şartlarda eğitim alabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir; ücretsiz kaynak kitaplar, deneme sınavları, soru bankaları, birebir etütler ve nitelikli öğretmen kadrosuyla, öğrencilerin eğitim yolculuklarında en büyük destekçilerinden biri olarak yanlarında yer aldı.

 KARAKUŞ: “HAZIRLIK KURSLARINA İL GENELİNDE 2 BİN 314 ÖĞRENCİ KATILDI”

Eğitimdeki istikrarlı yükselişini büyük bir kararlılıkla sürdüren Büyükşehir bu yıl da LGS sınavındaki başarısıyla adından söz ettirerek, Türkiye çapında yüzde 5’lik başarı dilimi arasına 125 öğrencisini taşıdı. Büyükşehir kurs merkezlerinden eğitim alan 37 öğrenci yüzde 1, 26 öğrenci yüzde 2, 18 öğrenci yüzde 3, 19 öğrenci yüzde 4 ve 25 öğrenci yüzde 5’lik dilime girme başarısı gösterdi. Gençlerin elini sınav sonrası da bırakmayan Büyükşehir, tercih danışmanlığı hizmetiyle onların en doğru okulu seçmeleri için rehberlik etmeye bu yıl da devam ediyor. Kurs Merkezleri 24 Temmuz’a kadar tüm öğrencilere tercih konusunda danışmanlık yaparken, 2025- 2026 eğitim öğretim yılında kurs merkezinden faydalanmak isteyen ailelerin de 25 Temmuz’a kadar ön kayıt başvurularını almayı sürdürecek. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Mersin’in 10 ilçesinde Büyükşehir bünyesinde bulunan 21 LGS Kurs Merkezi’nden, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 2 bin 314 öğrencinin faydalandığını ifade etti. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tercih danışmanlığı için tüm öğrenci ve velileri kurs merkezlerine beklediklerini söyleyen Karakuş, “Bu hizmetimizden sadece kurs merkezinden faydalanan öğrencilerimiz değil, tüm öğrenciler ücretsiz bir şekilde faydalanabilir. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak her yıl, bir önceki yılki başarı oranımızı artırarak yol almaya devam ediyoruz. Geçen yıl yüzde 5’lik dilim içerisinde 101 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 125 öğrenciye çıkarmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Hayallerindeki liseyi kazanmak isteyen öğrencileri Büyükşehir’in kurs merkezlerine davet eden Karakuş, “Bizler gelecek yıl yapılacak sınava şimdiden hazırız. Velilerimiz, kendilerine en yakın kurs merkezine 25 Temmuz tarihine kadar gidip, çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA