22 Şubat 2026 Pazar



16:17   MERSIN’DE HIJYEN KURALLARıNA UYMAYAN FıRıNA 6 BIN 400 LIRA CEZA   11:08   ERDEMLI’DE BIRLIK SOFRASı: SEÇER’DEN ’PARLAYAN YıLDıZ TÜRKIYE’ VURGUSU   11:07   TARSUS’TA RAMAZAN’DA FıRıNLARA SıKı DENETIM   11:05   MERSIN’DE TARIH VE DOĞA AYNı ROTADA KEŞFEDILIYOR   15:20   MERSIN’DE YAYA GEÇIDINDEKI KAZADA ÖLENLERIN SAYıSı 4’E YÜKSELDI   13:44   MERSIN’DE SELIN ZARAR VERDIĞI KÖPRÜDE TAHKIMAT ÇALıŞMASı TAMAMLANDı   12:15   MERSIN’DE 685 LITRE SAHTE IÇKI ELE GEÇIRILDI   12:14   SILIFKE’DE HAŞEREYLE MÜCADELE IÇIN IŞ BIRLIĞI ÇAĞRıSı   11:09   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN TANıTıMı ORTAK EMEKLE GÜÇLENIYOR"   11:08   PANDEMIDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELEN ANNE DOKTORLARıYLA BULUŞTU   11:06   MERSIN’DE IHLAL TESPIT EDILEN BAR, GECE KULÜBÜ VE KAFELERE 2 MILYON 682 BIN TL CEZA   17:01   BILINÇLI GENÇLER TOPLULUĞUNDAN LÖSEMILI ÖĞRENCILERE RAMAZAN DESTEĞI   15:37   KARA KıŞTA BADEM SÜRPRIZI   14:56   TÜRK KıZıLAY’ıN ‘İYILIK GEMISI’ RAMAZAN’ıN ILK GÜNÜNDE GAZZE’YE UĞURLANDı   12:10   MERSIN’DE 10 BIN 500 PAKET KAÇAK SIGARA ELE GEÇIRILDI   10:55   MERSIN’DE ATıKLARDAN 125 BIN HANEYE YETECEK ELEKTRIK ÜRETILDI   10:53   TARSUS’TA CAMI TEMELI ATıLDı   10:52   YAŞLı KADıNıN 3 MILYON LIRALıSıNı DOLANDıRAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   10:50   TARSUS BELEDIYESINDE PERSONELE YÜZDE 32 ZAM   10:48   RAMAZAN’ıN ILK GÜNÜNDE MERSIN’IN VAZGEÇILMEZ TATLıSı KEREBIÇE YOĞUN ILGI  
 
 
 
 
Akdeniz Tipi Beslenme, Göz Sağlığını Koruyor
   

Yapılan araştırmalar, zeytinyağı, balık, taze sebze, meyve ile et ve et ürünlerini içeren Akdeniz tipi beslenmenin, göz rahatsızlıklarını azalttığını kanıtladı. Bu beslenme tarzı, göz sağlığını destekleyen önemli besin öğelerini içeriyor.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 15:54

Haber Merkezi

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa'nın farklı ülkelerinde 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre Akdeniz tipi beslenmenin yine yaşlanmayla birlikte görülen sarı nokta hastalığında da olumlu etkileri olduğunu söyledi. Asena, “Zeytinyağı, balık, taze sebze, meyvelerle, et ve et ürünlerini kapsayan Akdeniz tipi beslenme, göz sağlığını korumak açısından önemli. Akdeniz tipi besinler antioksidan maddeleri içeriyor. Yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan ve görme noktasında dejenerasyona yol açan sarı nokta hastalığı görme kayıplarına neden olabiliyor. Bugüne dek pek çok hasta bizlere göz sağlığı için nasıl beslenmeleri gerektiğini soruyordu. C vitamini ve Akdeniz tipi beslenmenin göz sağlığını koruduğu, yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış oldu. Her gün bir elma yemek bile sarı nokta hastalığı riskini azaltıyor” diye konuştu.

C VİTAMİNİ KATARAKTI ÖNLÜYOR

Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, antioksidan içeren ve C vitamini açısından zengin narenciye, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesinin katarakt oluşumunun önüne geçtiğini de kaydetti. İngiltere’de2 bin 54 ikiz üzerinde 10 yıl süreyle yapılan araştırmaya göre düzenli olarak Cvitamini alan grubun, almayan gruba oranla katarakt oluşumunda yüzde 30'a varan azalma görüldüğünü hatırlatan Asena, şunları söyledi: “Katarakt oluşumunun yüzde 35'ini genetik unsurlar, diğer yüzde 65'ini ise beslenme, yaş, alkol sigara tüketimi, şeker hastalığı ve aşırı gün ışığı gibi çevresel faktörler oluşturuyor. Bizim ülkemizde ise 60 yaşın üzerindeki her bin kişiden 5'ikatarakt ameliyatı oluyor. C vitamininin antioksidan özelliği nedeniyle katarakt oluşumunun önüne geçtiği yapılan deneylerle ortaya kondu.”

Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz, göz, bilgehan sezgin asena, beslenme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA