19 Nisan 2026 Pazar



16:13   YAYLALARDAKİ SEL DERELERİ COŞTURDU, AKDENİZ’İ KAHVERENGİYE BÜRÜDÜ   11:02   MERSİN’DE İKLİM RİSKLERİ ÇALIŞTAYDA ELE ALINDI   11:00   TARSUS’UN YÖRESEL LEZZETLERİ TADEKA İLE KAYIT ALTINA ALINIYOR   10:58   MUT DEVLET HASTANESİ BAHÇESİNE 150 FİDAN DİKİLDİ   10:56   MERSIN’DE DOLU YAĞıŞı ETKILI OLDU   17:01   MEZİTLİ NİN HAFIZASI, TAŞ MEKTEP’TE YENİDEN HAYAT BULUYOR   16:47   MERSIN MERKEZLI 4 ILDE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 25 TUTUKLAMA   16:40   MEZİTLİ’DE TAŞ MEKTEP KENT MÜZESİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR   13:23   MERSIN’DE 2 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   13:21   PARK HALINDEKI KAMYONA ÇARPAN 80 YAŞıNDAKI MOTOSIKLETLI HAYATıNı KAYBETTI   13:18   UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANıP TUTUKLANDı   11:17   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN KOBİ’LER IÇIN ’TEKNOLOJI YATıRıM BANKASı’ ÇAĞRıSı   11:15   MERSIN’DE SAHIL HATTıNA ’PLAJ MERSIN’ PROJESI   11:13   MERSİN’DE GELİŞTİRİLEN KALP KAPAĞI PATENT ALDI   11:11   MERSIN’DE KAN PORTAKALLı LOKUM ÜRETILDI   11:08   ÖRTÜ ALTıNDA TURFANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   11:06   MERSIN’DE ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı TATBIKAT YAPıLDı   15:52   MERSİN’DE TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN SÜRÜCÜLERE UYGULAMALI EĞİTİM   15:34   MÜFTÜ YAŞAR’ıN ANNESI DUALARLA UĞURLANDı   15:29   MERSİN’DE KAMYON LASTİĞİ ŞİŞİRİRKEN PATLADI: O ANLAR KAMERADA  
 
 
 
 
MTSO Başkanı Çakır’dan KOBİ’ler için ’Teknoloji Yatırım Bankası’ çağrısı
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla teknoloji odaklı bir ’Yatırım Bankası’ kurulması gerektiğini belirterek, "Nasıl Ziraat Bankası tarımı destekliyorsa, KOBİ’lerin dönüşümünü destekleyecek bir yapıya ihtiyaç var" dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2026 Cuma 11:17

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, KOSGEB iş birliği ve MTSO ev sahipliğinde düzenlenen 'KOBİ’ler için Destek ve Dönüşüm Programı', KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ile çok sayıda finans ve iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Çakır, Türkiye’de yaklaşık 4 milyon KOBİ bulunduğunu belirterek, bu işletmelerin ekonominin temel direğini oluşturduğunu söyledi. Sağlanan desteklerin önemli olduğunu ancak KOBİ sayısının fazlalığı nedeniyle yetersiz kaldığını ifade eden Çakır, "Ciddi kaynaklar dağıtılıyor ancak bu kaynaklar geniş kitlelere yayıldığı için etkisi sınırlı kalıyor. Bu nedenle doğru firmaları seçip daha güçlü desteklemeliyiz" diye konuştu.

"Büyüme potansiyeli olan firmalara odaklanmalıyız"

KOBİ’lerin farklı yapılara sahip olduğunu dile getiren Çakır, büyüme potansiyeli yüksek işletmelerin önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, "Gerçekten üretip büyüyen firmalarla, finansmana ihtiyacı olmayan ya da verim üretmeyen yapıları ayırmak zorundayız. Odağımız ülkeye katma değer sağlayan işletmeler olmalı" ifadelerini kullandı.

Yeşil ve dijital dönüşümün artık zorunluluk haline geldiğini belirten Çakır, bu süreçte en kritik unsurun finansman olduğuna dikkat çekti. Çakır, "Bu dönüşümü gerçekleştirecek firmaları analiz eden, uzun vadeli finansman sağlayan ve aynı zamanda danışmanlık hizmeti sunan teknoloji odaklı bir yatırım bankasına ihtiyaç var. Bu yaklaşım kurumsal değil, ulusal bir politika haline gelmeli" dedi.

KOBİ’lerin sürdürülebilirliğinin önemine de değinen Çakır, gençlerin iş kurmaya mesafeli olduğuna dikkat çekerek mevcut işletmelerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Finansman imkanları genişletildi"

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise konuşmasında kurumun destek mekanizmalarına ilişkin bilgi verdi. KOBİ’lerin küresel değişime uyum sağlaması için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirten İbrahimcioğlu, finansman imkanlarının genişletildiğini ve sahadan elde edilen veriler doğrultusunda yeni destek modellerinin hayata geçirildiğini ifade etti.

İbrahimcioğlu, KOSGEB’in bugüne kadar yüz milyarlarca liralık destek sağladığını belirterek, Mersin’in de bu desteklerden önemli ölçüde yararlandığını kaydetti. Desteklerde istihdam, ihracat ve üretim odaklı büyümenin önceliklendirildiğini sözlerine ekledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA