10 Kasım 2025 Pazartesi



14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"  
 
 
 
 
Bayram Tatili Öncesi Araç Sürücülerine Poliçe Uyarısı
   

Gurbet Kasko kurucusu Abdulcelil Alkış, yaklaşan bayram tatiliyle birlikte Türkiye yollarında artacak yoğunluk öncesi, sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için sigorta poliçelerini gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

 

Tarih : 25 Mart 2025 Salı 15:10

Yola çıkmadan önce araç sahiplerinin mutlaka sigorta poliçelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Alkış, özellikle kasko, zorunlu trafik sigortası ve İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) poliçelerinin bitiş tarihlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Alkış, bu konuda sık yapılan bir yanlışa dikkat çekerek, "Türkiye’de sigortaların bitiş günü öğlen saat 12.00’de sona erer. Birçok vatandaş gece 24.00’e kadar geçerli olduğunu sanıyor ve bu da büyük mağduriyetlere yol açıyor" dedi.

"ARAÇ BAKIMLARINIZI İHMAL ETMEYİN"

Bu dönemde araç muayene tarihlerinin kontrol edilmesinin de hayati önem taşıdığını vurgulayan Alkış, ayrıca muhtemel bir yardım ihtiyacında aranabilecek yol yardım telefonlarının önceden kaydedilmesinin de şart olduğunu kaydetti. Birçok sigorta şirketinin, sadece kendi yol yardım hatlarının aranmasını zorunlu kıldığını ve harici hizmetler için fatura ödemediğini dile getiren Alkış, "Bu nedenle yola çıkmadan önce sigorta içeriklerinin detaylı şekilde incelenmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. Sigorta poliçeleri kadar önemli bir diğer konun da aracın periyodik bakımları olduğunu vurgulayan Alkış, yağ kontrolü, lastiklerin durumu, lastik hava basınçları ve su seviyelerinin mutlaka kontrol edilmesinin, güvenli bir yolculuk için gerekli olduğunu ifade etti. Alkış, "Bu basit ama önemli adımlar, hem sizin hem de sevdiklerinizin yolculuk sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

YEŞİL KART SAHİPLERİ İÇİN KRİTİK UYARI

Yeşil Kart ile Türkiye'ye giriş yapan araçlar için önemli bir hatırlatma yapan Abdulcelil Alkış, şöyle devam etti: "Yeşil Kart sisteminde hangi ülkede kaza yapılırsa, o ülkenin zorunlu trafik sigortası limitleri geçerlidir. Türkiye’de zorunlu trafik sigortası limiti 300 bin TL’dir. Ancak birçok Avrupa ülkesine kıyasla bu limit oldukça düşüktür. Bu nedenle mutlaka ek bir limit sağlamak adına İMM sigortası yaptırmalarını öneriyoruz." Özellikle kasko yaptırmamış Türk plakalı araç sahiplerine de İMM sigortası yapmalarını şiddetle tavsiye eden Alkış, Türkiye'de araç fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu ve herhangi bir kazada oluşabilecek hasarların ciddi mali yükler getirebileceğini belirtti. Bayram döneminde yoğunlaşan trafikle birlikte araç sahiplerinin mağdur olmamaları adına, tüm bu adımları yerine getirmelerinin hayati önem taşıdığını belirten Alkış, "Sigorta poliçelerinizi, araç muayene durumunuzu ve yol yardım telefonlarınızı kontrol ederek güvenli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gurbet Kasko olarak, hem Türkiye’deki vatandaşlarımızı hem de yabancı plakalı araçlarıyla ülkemize gelen misafirlerimizi bu önemli konularda uyarıyoruz. Olası sorunlardan kaçınmak için yola çıkmadan önce gerekli tüm kontrollerin yapılmasını tavsiye ediyoruz" dedi. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  bayram, kasko, araç, abdulcelil alkış

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA