10 Kasım 2025 Pazartesi



11:03   ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 87. YıLıNDA MERSIN’DE ANıLDı   11:00   BAŞKAN SEÇER, TURIZM TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI   09:34   YASA DıŞı BAHIS ÇETESI ÇÖKERTILDI: 46 GÖZALTı   14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı  
 
 
 
 
CHP’li Gülcan Kış: Aile Yılı, Yoksulluk Yılına Döndü
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP’nin "Aile Yılı" programını eleştirerek, vatandaşın yoksulluğunun görmezden gelindiğini ve bu konunun ticari bir malzemeye dönüştürüldüğünü belirtti. Kış, hükümetin ailelere destek yerine, hatıra pulları ve madeni paralar satarak rant sağladığını ifade etti.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 15:20

Haber Merkezi

CHP’li Gülcan Kış, açıklamasında, hükümetin daha önce de benzer şekilde “Emekli Yılı” ilan ettiğini ancak emeklileri açlık sınırının altında bıraktığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “2024 yılını ‘Emekli Yılı’ ilan ettiler, emeklileri açlık sınırının altında bıraktılar. Şimdi de 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan ettiler ama ortada aileleri koruyacak, destekleyecek tek bir somut adım bile yok! Aileler geçim sıkıntısıyla boğuşuyor, milyonlarca insan faturalarını ödeyemiyor, pazara çıkamıyor, çocuklarına beslenme çantası koyamıyor. İktidarın yaptığı tek şey ise Aile Yılı bahanesiyle gösterişli törenler düzenlemek, madeni paralar, pullar ve zarflar satmak! 18 milyon vatandaş sosyal yardımsız geçinemiyor ama hükümet bunları görmezden geliyor, Aile Yılı’nı rant kapısına çevirmeye çalışıyor!”

“VATANDAŞ GÜNLÜK 20 TL’YE MAHKÛM, AİLE YILI ZARFI 58 TL!”

CHP’li Kış, hükümetin sosyal yardım politikalarının yetersizliğini ve halkın yoksulluğa sürüklendiğini rakamlarla ortaya koyarak, iktidarın Aile Yılı üzerinden rant sağlama girişimlerini eleştirdi: “Bugün vatandaşa günlük ortalama 20 lira 78 kuruş yardım yapıyorsunuz. Aylık verdiğiniz bu yardım ile bir vatandaş çay-simit bile alamıyor! Ama PTT’nin Aile Yılı için çıkardığı zarf ve pul tam 58 lira! Yani hükümetin gözünde vatandaşın bir günlük değeri, bir zarfın üçte biri kadar bile etmiyor! Utanın! Gerçekten utanıyor musunuz? Bu nasıl bir anlayıştır? Aileleri yaşatmak yerine, onlardan kazanç sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Önce 775 TL’ye bronz, 2250 TL’ye gümüş madeni para bastınız, yetmedi şimdi de 58 TL’ye zarf satıyorsunuz! Hangi aile bu zarfları alacak? Kimin ihtiyacı var bu koleksiyon ürünlerine?”

“İKTİDAR, AİLELERİ EKMEK VE ET KUYRUKLARINA MAHKÛM ETTİ!”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, vatandaşın temel gıda ürünlerine erişemediğini, ailelerin her geçen gün daha fazla yoksulluğa sürüklendiğini belirterek, hükümetin yanlış ekonomi politikalarına tepki gösterdi: “Aileleri gerçekten desteklemek isteyen bir iktidar, önce vatandaşını ucuz et kuyruğuna, ekmek kuyruğuna mahkûm etmez! Hatıra pullarıyla aileler korunmaz, gösterişli propagandalarla sofralar dolmaz, boş vaatlerle çocukların karnı doymaz!” Hükümete çağrıda bulunan Gülcan Kış, Aile Yılı’nın ancak gerçek sosyal politikalarla anlam kazanacağını ifade etti: “İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi! Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin! Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur! Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar?”

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, gülcan kış, mersin, akp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA