10 Kasım 2025 Pazartesi



11:03   ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 87. YıLıNDA MERSIN’DE ANıLDı   11:00   BAŞKAN SEÇER, TURIZM TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI   09:34   YASA DıŞı BAHIS ÇETESI ÇÖKERTILDI: 46 GÖZALTı   14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı  
 
 
 
 
Başkan Boltaç: "Tarihimize Sahip Çıkıyoruz"
   

Tarsus Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümü kapsamında, Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Kültür Parkı’nda kapsamlı bir bakım ve yenileme çalışması başlattı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Boztaç, "Tarihimize sahip çıkıyoruz" diyerek, yapılan çalışmaların, geçmişimize olan saygıyı ve şehitlerimize olan minnettarlığı simgelediğini vurguladı. Çalışmalar, 18 Mart’ta tamamlanarak halkın ziyaretine açılacak.

 

Tarih : 17 Mart 2025 Pazartesi 17:09

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi, yıllar önce atıl durumdan kurtarıp müzeye dönüştürdüğü Nusret Mayın Gemisi’ni, yeni dokunuşlarla daha etkileyici hale getiriyor. Çanakkale ruhunu hissettiren parkta, geminin yanı sıra temsili Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı heykeli ve Çanakkale Savaşı’nı simgeleyen çeşitli anıtlar da bulunuyor. Yenileme çalışmaları kapsamında Tarsus'a gelen dünyaca ünlü heykel sanatçısı Adil Çelik ve ekibi, gemi içindeki balmumu heykellerin restorasyonunu gerçekleştiriyor. Çanakkale destanını anlatan sanat eserlerini yenileyerek ziyaretçilere daha etkileyici bir deneyim sunmayı hedeflediklerini ifade eden Adil Çelik, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'a tarihe ve sanata verdiği önem için teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN BOLTAÇ" TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, tarihe ve kültürel mirasa sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı:"Manevi değeri yüksek ve bizleri birbirimize bağlayan tarihî eserleri korumak, bizim asli görevlerimiz arasındadır. Çanakkale Zaferi, milletimizin kaderini tayin eden bir dönüm noktasıdır ve Nusret Mayın Gemisi de bu zaferin en önemli kahramanlarındandır. Geçmişimize sahip çıkmak, geleceğimizi şekillendirmek için büyük önem taşır. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, bu tarihî mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyorum" dedi. Yenilenen Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Kültür Parkı, 18 Mart’ta ziyaretçilere açılarak Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam edecek. Bu anlamlı proje, hem tarih bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacak hem de Tarsus’u tarihî mirasa sahip çıkan önemli bir merkez haline getirecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus, haluk boltaç, adil çelik, şehit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA