19 Mart 2026 Perşembe



14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”  
 
 
 
 
Mezitli’de Koku Giderim Çalışmaları Sürüyor
   

Yenilikçi ve çevre dostu yatırımlarla dikkat çeken MESKİ, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde biyolojik koku giderim ünitelerinin geliştirilmesi ve kapasite artırma projelerine devam ediyor. MESKİ, 29 adet atık su arıtma tesisinde düzenli olarak koku ve gürültü ölçümleri yaparak, bu testleri yetkili akredite laboratuvarlara gönderiyor. Çevreye olan olumsuz etkilerin en aza indirilmesi adına gerekli tüm hassasiyeti gösteren MESKİ, Mezitli bölgesinde çevre koruma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Tarih : 17 Mart 2025 Pazartesi 17:07

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde biyolojik koku giderim ünitelerini geliştirme ve kapasite artırma projelerine devam ediyor.

ATIKSU ARITMA TESİSİ’NİN KOKU GİDERİM ÜNİTELERİNİ GELİŞTİRİYOR

2016 yılında inşaatına başlanan MESKİ Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi, başlangıçta çevresinde yerleşim alanı bulunmayan bir bölgede yer alıyordu. Ancak gelinen noktada, aktif olarak hizmet veren tesisin çevresinin çok yakın mesafelerde yerleşime açılmasıyla birlikte bölgedeki nüfus artışı her geçen gün artıyor. Konutların yakın olması sebebiyle; işletme sırasında oluşan arızalar ve bakım-onarım dönemlerinde normal olarak artan koku oluşumu zaman zaman bölgede hissediliyor. Bunun üzerine hızla harekete geçen MESKİ, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla proje çalışmalarını tamamladı. MESKİ’nin nisan ayında ihalesini yapacağı çalışma kapsamında Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde koku yayan ünitelerin üstü kapatılacak ve mevcut koku giderim ünitesi revize edilerek kapasitesi artırılacak. Çevreye olan duyarlılığını her zaman ön planda tutan MESKİ, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ileri biyolojik arıtma teknolojileriyle atık suları arıtıp, derin deniz deşarjını sağlıyor. Bu sayede çevre kirliliğini en aza indirerek doğanın korunmasına büyük katkı sağlıyor. Ayrıca, tesisin iki adet koku giderme ünitesiyle, çevresel etkiler en aza indirgeniyor. MESKİ, bu üniteleri halk sağlığını koruma ve çevreye duyarlı hizmet verme amacıyla sürekli olarak geliştiriyor. MESKİ, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi dâhil 29 atık su arıtma tesisinde de koku ve gürültü ölçümlerini düzenli olarak yetkili akredite laboratuvarlara yaptırarak çevresel etkiyi sürekli olarak denetliyor. MESKİ, sürdürdüğü projelerle yetki ve sorumluluğunda çevreye gerekli tüm hassasiyeti gösterirken, Mersin halkına sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sunuyor.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  meski, mezitli, atıksu, kanalizasyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA