5 Şubat 2026 Perşembe



16:47   YANGıNDA ZARAR GÖREN TARIHI MERSIN EVININ ÇATıSı TEMIZLENDI   16:12   ANAMUR’DA ÖĞRENCILERE KUR’AN-ı KERIM HEDIYE EDILDI   14:17   MERSIN’DE ARANAN 502 ŞAHıS YAKALANDı, 115’I CEZAEVINE GÖNDERILDI   14:06   SILIFKE’DE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ   13:31   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESI   11:40   MUT’TA ORMAN SUÇLARıNA YÖNELIK ÖNLEME ARAMASı YAPıLDı   10:52   MERSIN’DE GENÇLER EĞITIMDEN ISTIHDAMA DOĞRUDAN YÖNLENDIRILECEK   10:49   MESKİ ANA IÇME SUYU HATTıNDA DEPLASE ÇALıŞMASıNı TAMAMLADı   10:46   MERSIN’DE ÜRETICILERIN KULLANDıĞı YOL YENILENDI   10:41   140 ESERIN YARıŞTıĞı MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ SONUÇLANDı   10:37   MERSIN’DE BIR EVIN AMBARıNDA ÇıKAN YANGıN KORKUTTU   10:33   MERSIN’DE SANSAR AILESI GÖRÜNTÜLENDI   10:30   MOTOSIKLETLER ÇARPıŞTı:2 YARALı   14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA  
 
 
 
 
4. Geleneksel Kar Şenliğine binlerce kişi akın etti
   

Beyaz gelinliğini giyen Toroslar dağlarından, tonlarca karı kamyonlara yüklediler denize sıfır Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’na getirdiler. 4. Geleneksel Kar Şenliği binlerce kişiyi bir araya getirdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:50

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kar şenliği 100 Kamyon kar Erdemli sahiline getirildi, bir ton sucuk hazırlandı. Kurulan onlarca mangalda binlerce vatandaşa ikramda bulunuldu. Denize sıfır nokta karın keyfini doyasıya çıkartan binlerce çocuk,  kartopu oynayıp kardan adam yaptı.

Deniz kenarında karı çocuklarla buluşturduğu için mutlu olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Toroslardan getirdiğimiz karlarımızı burada insanlarımızın hizmetine, insanlarımızın kullanımına sunuyoruz. Kar görme imkânı olmayan, oraya gitme imkânı olmayan gençlerimiz, çocuklarımız, insanlarımız aynı zamanda burada sahilde, denizin kenarında karla buluşmanın hazzını, gururunu ve mutluluğunu yaşıyorlar” diye konuştu.

Festivalleri Mersin’in genelinde yaşatacaklarını ifade eden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Serdar Soydan, “ İnşallah dediğimiz gibi bakın 7’den 77’ye burada güzel güneşli bir havada iki mevsimi bir arada yaşıyoruz. Herkes mutlu bir şekilde kartopu oynuyor, sucuk ekmeğini yiyor. Biz tüm Mersinli hemşerilerimizle Mersin’de görmek istediğimiz tablo tam da bu. Mersinimizi Türkiye’de yaşanılabilir kentler sıralamasında ilk beş sırada görmek adına ben ekip arkadaşlarım 13 ilçede Cumhur İttifakın belediye başkan adayları var gücümüzle çalışacağız. İnşallah bugün burada gördüğümüz tabloyu Mersin’de 13 ilçemizde yaşayacağız. Festivallerimizle, hizmetlerimizle biz Mersin’le kucaklaşacağız” diye konuştu.

Çocuklar için çok müthiş bir festival olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, “ Tabi çok müthiş bir festival. Emeği geçen Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya ve Erdemli Belediye personellerine teşekkür ediyoruz. İnşallah görevi devraldığımızda bu festivale devam edeceğiz. Bunun gibi birçok sosyal aktiviteyi de bir bir hayata geçireceğiz. Tabi sahilde kar olması müthiş bir olay. Çocuklarımız eğleniyor, benimde iki tane çocuğum var onlar da karın üzerinde eğleniyorlar. Çocuklarla güzel bir aktivite oldu” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLAR İÇİN DENİZ VE KAR BULUŞTU”

Kar şenliğinin en mutlusu çocuklardı. Çocuklar kardan adam yapıp kartopu oynadılar. Denize girdikleri simitlerle sahil kenarında bu defa karda kaydılar.  Mutluluğu gözlerinden okunan Ahmet Yıldız, “ Kardan adam yaptık. Mükerrem Tollu’ya çok teşekkürler diyorum” diye konuştu.

Kar geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Begüm Doğru, “ Arkadaşlarımla birlikte kartopu yaptık. Kardan adam yaptık, kartopu oynadık, çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Öte yandan kar şenliği çocukların ve vatandaşların müzikli eğlencesiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA