22 Ekim 2024 Salı



00:09   EĞITIM SEN’DEN ‘GIYIM KODU’ PROTESTOSU!   00:06   İŞÇİ KARDEŞ, PATRON KALLEŞ   00:03   BAŞKAN TUNCER’E ÇİRKİN İFTİRA!   01:52   DMD HASTASI DENİZ ALİ İÇİN YARDIM GECESİ DÜZENLENDİ   15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!  
 
 
 
 
ERDEMLİ BELEDİYESİ ‘DOĞA DOSTU BELEDİYE’ ANLAYIŞIYLA YILDA 20 BİN BİTKİ ÜRETİYOR
   

Mersin ilçelerinden Erdemli Belediyesinin peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkilerin birçoğunu kendi serasında ürettiği bildirilirken yılda 20 bin bitki üretildiği belirtildi.

 

Tarih : 7 Ocak 2021 Perşembe 16:00

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, daha yeşil bir ilçe için kentin her noktasında ihtiyaç duyulan ürünleri kendi serasında yetiştirerek bir yılda 20 bin ağaç ve çalı ile mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştirdi. ‘Doğa dostu belediye’ anlayışıyla yola çıkan belediye, tüketimi minimum üretimi ise maksimum noktaya çıkartarak, kendi kendine yeten bir kent inşa ediyor.

Büyük çoğunluğunu kendi imkanlarıyla ürettikleri çiçeklerle Erdemli’yi Türkiye’nin en yeşil kenti yapmayı hedeflediklerini kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, doğa dostu bir belediye olduklarını vurguladı. Yaptıkları peyzaj çalışmalarında kullanılan bilkilerin birçoğunu belediyenin serasında ürettiklerini belirten Tollu, “Şehrimizin çevre düzenlemesi için ihtiyacı olan ürünler, fazlasıyla seramızda üretiliyor. Erdemli Belediyesi, dışa bağımlı olmadan yüz binin üzerinde yaptığı üretimle, kendi kendine yeten bir belediyedir. Ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da bilimsel metotları kullanıyoruz. Ziraat mühendisleri ve çevre mühendisleri ile bu işi modern yöntemlerle yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitki dikime hazır bir şekilde bekletilmektedir. İhtiyaçlara göre, mevsimsel uygunlukları da göz önüne alınarak dikim işleri gerçekleştirilecektir. Tüketen değil üreten belediyecilik anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla ilçemizi, Türkiye’nin en yeşil kenti konumuna ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  erdemli, belediye, bitkiüretimi, doğadostu, peyzaj,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA