27 Eylül 2024 Cuma



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
MERSİN’DE MUTLU YAŞAM KÖYÜ PANDEMİDEN SONRA KAPILARINI AÇACAK
   

Mersin ilçelerinden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesinin tamamlandığını, ancak pandemi nedeniyle açılışını yapmak için beklediklerini belirterek, pandemi süreci sona erdiğinde buranın herkes için özel bir yer olacağını söyledi.

 

Tarih : 7 Ocak 2021 Perşembe 10:36

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Şahintepe Mahallesinde hayata geçirilen Mutlu Yaşam Köyünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Birim müdürleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı ziyarette, Mutlu Yaşam Köyünü gezen Başkan Tarhan, bahçeler arasında ortaya çıkan güzel çalışma nedeniyle personele teşekkür etti.

Mutlu Yaşam Köyünün içeriği ile çok özel bir konuma sahip olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı değerlendirmede “Amacımız Mezitli'de herkesin her yerde mutlu olması. Özellikle insanlarımızın toprakla, tarımla iç içe olması için kent merkezinde çok sayıda projemiz var. Kent içi tarım, hobi bahçeleri ile insanımızın üretme ve doğal ortamda toprakla uğraşması için projeler geliştirdik. Bunun yanında kentte yaşayanların köy havasını yaşayabilmesi için Mutlu Yaşam Köyü projemizi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

“HER KESİME HİTAP EDECEK”

Mutlu Yaşam Köyünün çalışma sistemine de değinen Tarhan, “Buraya her kesimden insanımız gelecek. Her yaş grubundan; en küçük çocuktan dedelerine kadar burada beraber zaman geçirecekler. Burada herkes özgür olacak. Öncelikle müzik yapmak isteyen müzik yapacak, yemek yapmak isteyen yemek yapacak. Yine sembolik ücretle gece kalmak isteyen konaklayacak. Burada daha organik sebzeler yetiştirilecek. Hayvanlarla zaman geçirecek, ata binecek, koyundan süt sağacak. Unutulmaz tecrübeler yaşayacak. Sabahları taze sebzelerle kahvaltısını yapacak. Spor yapabilecekler; yürüyüş, koşu yapabilecekler” diye konuşarak buranın her yaş grubuna hitap eden bir yer olacağını belirtti.

Mutlu Yaşam Köyünün hazır hale geldiğini, ancak yaşanan pandemi süreci nedeniyle kapılarını açmak için beklettiklerini belirten Tarhan, pandemi sürecinin bitmesiyle beraber Mersin’in çok özel bir mekana kavuşacağını vurguladı. Tarhan “Pandemi süreci sona erer ermez burası farklı kesimlerin buluştuğu, sivil toplum örgütlerinin kahvaltı, yemek düzenlediği, etkinlik yaptığı çok özel bir alan olacak. Bu kadar kapsamlı bir çalışma Türkiye’de başka bir yerde yok” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mutluyaşamköyü, pandemi, neşettarhan,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA