13 Mart 2026 Cuma



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
BOZYAZI BELEDİYE BAŞKANI ÇETİNKAYA, KORONA PAYLAŞIMININ YANLIŞ YORUMLANDIĞINI SÖYLEDİ
   

Mersin’in Bozyazı ilçe Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, sosyal medya üzerinde ilçedeki korona virüs vakalarının sıfırlandığını duyurduğu paylaşımının yanlış yorumlandığını söyledi.

 

Tarih : 31 Aralık 2020 Perşembe 11:40

Başkan Çetinkaya, "Bugün ilçemizde pozitif vakaya rastlanmamıştır" şeklindeki sosyal medyadaki paylaşımının, 26 bin nüfuslu ilçede vaka sıfırlandı şeklinde basında yer alması nedeni ile bir açıklama yaparak tedbirlere uyulması konusuna dikkat çekmek istediğini söyledi. Çetinkaya, bir gün ilçede hiç pozitif vaka çıkmayınca, 'eğer kurallara uyulduğu takdirde hastalığın üstesinden gelinebileceğini' vurgulamak için bu paylaşımı yaptığını söyledi.

Çetinkaya, "İlçemizde korona virüs nedeni toplum sağlığı merkezi tarafından oluşturulan filyasyon ekibinin çalışmalarını aralıksız olarak sürdüğünü biliyoruz. Ekipler tarafından evlerinde karantina altında bulunan vatandaşlarımızın ise her gün kontrol edildiği bilgisine sahibiz. Hastanelerde ise yatan vatandaşlarımız bulunduğu bir gerçek. Ayrıca hastalık nedeni ile ölen vatandaşlarımız mevcut. Paylaşım yaptığım gün vakaya rastlanmadığını bu nedenle vatandaşlarımıza, ‘bu iyi haberin kalıcı olması için sosyal mesafeye uymak ve rehavete kapılmamak gerekiyor’ diyerek uyarıda bulundum ”  şeklinde konuştu.

“EVDE KAL BOZYAZI”

Salgın hastalıkla mücadelede sadece kurumların alacağı önlemlerin yeterli olamayacağına vurgu yapan Çetinkaya, bu süreçte hep birlikte yapılacak mücadele ile başarının sağlanabileceğini, evde kalma imkanı olan ve dışarı çıkma mecburiyeti olmayan vatandaşların evde kalmasını, dışarı çıkanların ise maske, mesafe ve temizlik kuralına mutlaka uymalarını istedi.  Pandemi sürecinin atlatılması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Çetinkaya, "Resmi kurumlarımızın alacağı kararlara uyalım, ne olur kendimize bir yol çizip sosyal faaliyetlerimizi kısıtlayıp evde kalalım, lütfen ama lütfen, Temizlik, Maske Mesafe kuralına mütemadiyen uyalım. Ev ziyaretlerini, misafirlikleri hastalığın yaygın olduğu süre içerisinde ne olur yapmayalım. Kendimizden başkasına aktardığımız ve aktaracağımız illetin vebalini unutmayalım. Misafirliklerimizi sağlıklı günlere erteleyelim” dedi.

Bozyazı halkına ‘rehavete kapılmayalım’ çağrısı yapan Çetinkaya şu ifedeleri kullandı: “ Allah’ın izniyle bu illeti hep birlikte eninde sonunda yeneceğiz. Yeter ki kurallara uyalım. Sağlıklı günlerin yakın olduğu inancındayım. Önümüzdeki yıl bize yeni umutlar vaat ediyor. Şüphesiz geleceğimizin ümit ettiğimiz gibi olması için, hepimizin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Ülkem ve dünya için, 2021 yılının sağlıklı, mutlu, huzurlu ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyorum. Evde kal Bozyazı."

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, bozyazı, belediye, mustafaçetinkaya,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA