18 Aralık 2025 Perşembe



14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR  
 
 
 
 
ERDEMLİ’DE TÜM KÖYLER İNTERNETLE BULUŞTU
   

Mersin’de Torosların zirvesinde açılan 25 EBA noktasının ardından, interneti olmayan köy kalmaması için çalışma başlatan Erdemli Belediyesi Torosların zirvelerinde 1500 rakıma kadar çıkan noktalara özel bir iletişim firması işbirliğinde internet ulaştırarak vatandaşların bu konudaki mağduriyetlerini giderdi.

 

Tarih : 26 Aralık 2020 Cumartesi 14:58

Erdemli Belediyesi’ne bağlı radyo link sistemi ile dağları aşan ekipler, öncelikli olarak internet erişimi olmayan veya az olan köylere yönelik çalışma başlatarak 25 köy, 34 EBA noktasına ücretsiz internet sağladı, öğrencileri internetle buluşturdu. Köylerde, evler içinde çalışma yürüten ekipler, evlerinde internet erişiminden faydalanması için teknik çalışmalarını tamamladı.

“KÖYLERDE YAŞAYAN ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN GERİ KALMAYACAK”

Kent merkezindeki imkanlardan köylerde yaşayanların da yararlanmasının gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, köylerde yaşayan öğrencilerin, bilgiye ulaşmalarının önündeki engelleri bir bir kaldırdıklarını vurguladı.  Köylerde yaşayan çocukların eğitim imkanlarından geri kalmaması için harekete geçtiklerini söyleyen , “İlçe kaymakamımızın önderliğinde, internet erişimi olmayan köylerimizin tamamına internet erişimi sağladık. Öğrencilerimiz, köyde yaşayan kardeşlerimizin tamamı bilgiye erişmek adına hiçbir eksikleri kalmadı. Yani kente ki imkanlar neyi gerektiriyorsa, köyde ki çocuklarımızda, köyde ki yavrularımızda bu imkana kavuşmuş oldu. Bundan dolayı ben emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANDI”

İlk etapta 34 EBA noktasının kurulduğunu dile getiren Erdemli Kaymakamı Avni Kula ise  öğrencilerin fırsat eşitliğini yakaladığına dikkat çekerek Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve ekibine teşekkürlerini dile getirdi. Öğrencilerin eğitime daha rahat ulaşabilmeleri için 34 Noktada EBA noktası kurulduğunu ifade eden Kula, “Fakat zaman içerisinde EBA noktasına gelemeyen, evinden cep telefonu ile internete bağlanmak isteyen, online ders harici,  sosyal medyadan diğer sosyal ağlardan derslerini takip etmek isteyen öğrencilerimiz için bir adım ileriye giderek örnek bir çalışma ortaya kondu. Daha uzakta olan köylerde, sınırsız,  limitsiz, çok cüzi bir ücretle evinden, kendi internetine bağlanacak, böylece Toros Dağları’nda da 110 rakımda, fırsat eşitliğine uygun bir şekilde derslerine erişim sağlayabilecek” şeklinde konuştu.

KÖY OKULLARI ONARILARAK EBA NOKTASI HALİNE GETİRİLDİ

Eski köy okullarının tamir edilmesinin ve internet alt yapısı ile donatılmasından mutlu olan köylüler evlerine de uygun interneti alabilecek olmanın sevincini yaşıyor.  Köylerine gelen hizmetten memnun olduklarını vurgulayan Veyselli Mahalle Muhtarı Bülent Arslan,  köylerine çekilen sınırsız internet ağı ile çocukların canlı derslere katılabildiklerini söyledi.

EBA Destek Noktasına gelerek derslerini canlı olarak takip eden öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunurken öğrenciler Başkanı Tollu ’ya teşekkürlerini dile getirdiler.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, belediye, köy, internet,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA