18 Aralık 2025 Perşembe



11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR  
 
 
 
 
MUHARREM İNCE MERSİN’DE
   

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, basın toplantısı düzenlendi. Memleket Partisi’nde, genel başkanı da cumhurbaşkanı adayını da üyelerin belirlendiği ifade eden İnce, “Böyle bir muhalefet olmaz, her şeye karşı. Her şeye karşı olunmaz. Doğru varsa doğru diyeceğiz, yanlış varsa yanlış diyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 5 Kasım 2022 Cumartesi 16:04

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partilerinde genel başkanı da cumhurbaşkanı adayını da üyelerin belirlediğini kaydederek, "CHP'de böyle olsaydı eğer ben partiden ayrılmazdım. Yani demokrasi olsaydı ben CHP'den ayrılmazdım. 'Genel başkanı üyeler seçsin' deselerdi herhalde ben genel başkan olmuştum çoktan" şeklinde konuştu.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, basın toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İnce, 6'lı masaya değinerek, "Ben oradan milletin lehine bir iş çıkacağına inanmıyorum. Erdoğan yorgun, Erdoğan ortak akıldan uzak, Erdoğan'ın etrafını yalakalar sarmış. Oradan hayır gelmez. 6'lı masa da artık kısır günü mü, altın günü mü, dolma günü mü bilmiyorum. Birbirlerine mesajları grup başkan vekilleri, genel başkan yardımcıları tarafından medya üzerinden veriyorlar. Kendileri bir araya gelince demek ki memleketin sorunlarını konuşmuyorlar. İstanbul Sözleşmesinde anlaşamamışlar. Libya Tezkeresinde anlaşamamışlar. Terörle mücadelede anlaşamamışlar. Kamulaştırmada anlaşamamışlar. Ergenekon, Balyoz'da anlaşamamışlar. Cumhurbaşkanı adayında anlaşamamışlar. Nerede anlaşacak bunlar? 6'lı masayı devam ettirsinler. Bir itirazım yok, oraya gelmek gibi bir niyetimiz de talebimiz de yok. Zamanı geldiğinde gerekli ittifaklar kurulur" dedi.

"DEMOKRASİ OLSAYDI BEN CHP'DEN AYRILMAZDIM"

Türkiye'de iktidar kadar bir de muhalefet probleminin olduğunu vurgulayan İnce, "Belki de bu muhalefet değişmeden bu iktidarı değiştirmek zor. Belki de biz onun için ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan diyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ancak bizim partimizde işler biraz zor. Bizde adayı üyeler seçiyor. Diğer partiler gibi değil. Bu bir cesaret işidir. CHP'de böyle olsaydı eğer ben partiden ayrılmazdım. Yani demokrasi olsaydı ben CHP'den ayrılmazdım. Genel başkanı üyeler seçsin deselerdi herhalde ben olmuştum çoktan, ayrılmama da gerek kalmamıştı. Tribünler beni alkışlıyordu, sahadaki bin 200 kişi beni seçmiyordu. İşte bu Türkiye'de demokrasiye örnek. Üyeler seçiyor genel başkanı, üyeler seçiyor cumhurbaşkanını" ifadelerine yer verdi.

"HER ŞEYE KARŞI OLUNMAZ"

Partilerinin Atatürkçü bir parti olduğunu belirten İnce, "Memleket Partisi 'ne işimiz var Libya'da' demez. CHP'liler gibi demem. Zaten onları görünce iyi ki ayrılmışım diyorum. Ben o çizgide bir adam değilim. Bazıları ilkeleri için partisini terk eder, bazıları da partisi için ilkelerini terk eder. Ben ilkelerim için yaşarım. Mavi Vatanı destekliyorum. Doğu Akdeniz'deki enerjide pay almaktır. Ben torunlarımız fakir kalsın istemiyorum. Doğu Akdeniz'de söz sahibi olacağız. Antalya körfezine sıkışmış bir devlet olamayız biz. Kara devleti olmayacağız. Gerekirse şimdi canımız yanacak, önemli değil. Bunlar gelecek güzel günler için. Yıllar önce İran Atom Enerji Kurumu Başkanının sözünü hiç unutmuyorum. '60 yıl daha Batı'nın tazyikine dayanabilirsek, 300 yıl rahat edeceğiz' dedi. Ben bu mantıkta bir adamım. Azerbaycan'a yardım etti Türkiye Cumhuriyeti. Ben maalesef Azerbaycan'a yardım ettik demiyorum, az bile ettik diyorum. Ben Cumhurbaşkanı olsam daha fazla ederdim. İHA'lar, SİHA'lar konusunda Türkiye başarılı mı, evet başarılı. Erdoğan'ın damadı var orada, beni bu ilgilendirmez. Başarılı mı değil mi? Sen Cumhurbaşkanı olursan desteğin sürecek mi? Tabi ki sürecek, hiç kuşkunuz olmasın. Hatta daha gelişmesi için çalışacağız. Böyle bir muhalefet olmaz, her şeye karşı. Her şeye karşı olunmaz. Doğru varsa doğru diyeceğiz, yanlış varsa yanlış diyeceğiz" diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  memleketpartisi, basıntoplantısı, muharremince, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA