26 Haziran 2024 Çarşamba



13:31   DEMIR, MILLI TENISÇI AHMET KAPLAN’ı TEBRIK ETTI   13:22   5X5 FUTBOL AKDENIZ BÖLGE FINALI BAŞLADı   13:18   VALI BAĞDA ÜZÜM TOPLADı   13:13   MANAVŞA ARı MERASı PROJESI’NDE ÇALıŞMALAR SÜRÜYOR   11:38   MERSIN’DE BIR GENÇ SULAMA KANALıNDA BOĞULDU   11:35   BAYRAM TATILI BITTI, TURIZM NOKTALARıNDA YOĞUNLUK AZALDı   11:26   ARPAÇSAKARLAR’DA SıCAK ASFALT ÇALıŞMASı   11:20   MERSIN’DE DENIZ VE GÜNEŞ FESTIVALI DÜZENLENIYOR   16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA   10:27   DEDE TORUNLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU   15:55   TARSUS’TA KÖY YOLLARı YENILENIYOR  
 
 
 
 
MERSİN’DE BİR TEKNE ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ BALIK EKMEK VEREREK TOPLUMSAL DUYARLILIĞA İMZA ATTI
   

Mersin’de Çamlıbel Balıkçı Barınağında balık ekmek satışı yapılan bir tekne şehit çocuklarına ücretsiz yemek verirken teknedeki “Şehit çocukları bu tekneden ücretsiz yemek yiyebilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiştir” yazan tabelayı görenler, duygu dolu anlar yaşıyor.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 11:46

Mersin’de şehit çocuklarına ücretsiz yemek verilen ve balık ekmek satışı yapan teknede uygulamayı babasına öneren ve tekneye “Şehit çocukları bu tekneden ücretsiz yemek yiyebilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiştir” yazan tabela asan üniversite öğrencisi Meliha Gözübüyük, “Şu an bu şekilde konuşabiliyorsam Allah’tan sonra şehitlerimiz sayesinde. Bizim de ailelerine bir katkımız olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin’de Çamlıbel Balıkçı Barınağında balık ekmek satışı yapılan Tarsuslu Kaptanın Yeri isimli teknedeki tabela, oradan geçenlerin dikkatini çekerken “Şehit çocukları bu tekneden ücretsiz yemek yiyebilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiştir” yazan tabelayı görenler, duygulanarak tekne sahiplerini kutluyor.  Bazı vatandaşların ise uygulamaya destek olmak için para bağışında bulunduğu kaydedilirken yaklaşık iki yıldır şehit çocuklarına bedava balık ekmek yeme imkanı sunan tekne sahipleri şehit çocuklarına katkı sunmak adına örnek bir davranışa imza atıyor.

SOSYAL MEDYADA GÖRDÜ, TEKNEDE HAYATA GEÇİRDİ

Şehit çocuklarına ücretsiz yemek fikrini ortaya atan tekne sahibinin kızı 19 yaşındaki Meliha Gözübüyük, fikrin ortaya çıkışını ve amaçlarını anlattı. Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Gözübüyük, teknede babasına sürekli yardım ettiğini söyledi. Sosyal medyada, farklı bir şehirde bir markette böyle bir uygulama yapıldığını gördükten sonra babasıyla bu fikri paylaşan Gözübüyük, “Ben de ekran görüntüsü alıp babama gönderdim, ‘Baba lütfen yapalım böyle bir şeyi. Benim için çok önemli biliyorsun’ dedim. O da ‘Tabi kızım, bizim için de çok önemli, yapalım’ dedi. İki seneye yakındır da uyguluyoruz” şeklinde konuştu. 

“VATANDAŞLARIN BAĞIŞLADIĞI PARALARI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE BAĞIŞLAYACAĞIZ”

Teknenin önünden sürekli jandarmaların geçtiğini, tabelayı görünce duygulanarak, kendilerini tebrik ettiklerini belirten Gözübüyük, “Jandarmalar geliyorlar teknemizde yiyorlar, içiyorlar. Vatandaşlar ‘Nereye ulaştırabiliriz, daha çabuk nasıl faydamız olabilir’ diye fotoğraf çekip paylaşım yapıyorlar. Bize para veren bile oldu, ‘bizim de katkımız olsun’ diye. Biz de o paraları biriktirme kutumuza koyduk. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlayacağız. Şu ana kadar 200 lira toplandı” dedi.

“ŞEHİT ÇOCUKLARININ TEKNEYE GELMESİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM”

Şehit çocuklarının tekneye gelmesini çok istediklerini, bunun için farklı girişimlerde bulunduklarını söyleyen Gözübüyük, şehit çocuklarına ulaşabilmek için Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile de görüştüğünü söyleyerek şu şekilde konuştu: “Ama bugüne kadar henüz hiç şehit çocuğu gelmedi. Bir gün bir gazi çocuğu geldi, rica etti; biz de yardımcı olduk. Onun dışında ben Akdeniz Belediyesine gittim ve Başkan Mustafa Gültak ile görüştüm. Sonra Mustafa Gültak teknemize geldi, tabelayı gördü ve ‘Çocukları belirleyelim, valimizle birlikte getirelim’ dedi ama pandemi oldu ve kapanınca gelen olmadı maalesef.”

  “KAYMAKAM, VALİ OLAMAZSAM ASKER YA DA POLİS OLMAYI ÇOK İSTİYORUM”

Asker ve polise karşı çok ayrı bir duyarlılığı olduğunu ifade eden Gözübüyük, üniversitede farklı bir bölümde okumasına karşın asker ya da polis olmayı çok istediğini vurgulayarak, “ Ben küçüklüğümden bu yana yolda polis, asker gördüğümde gözlerim dolar. Şu an bile öyle oldum. Bizim için bir şeyler yapıyorlar. Bir şehit haberi aldığımda bile hüngür hüngür ağlarım. Mesela yılbaşında Reina katliamı olmuştu, ondan beridir yılbaşı kutlaması yapmam. Benim için önemli böyle şeyler. Ağabeylerim de asker olmayı çok istiyorlar. Biri polislik sınavlarına girmek üzere, şu an başvurular başladı. Biri jandarma, Adıyaman’da görev yapıyor. Ben de çok istiyorum. Üniversitem bitip de kaymakam, vali olamazsam polis, asker olmayı çok isterim. Milli Savunma sınavlarına da girdim. Bir yere atanamazsam devlet kademesinde çalışmayı çok isterim. Gönlüm asker, polislikten yana. Şimdi bir başvuru talebi gelse hiç düşünmeden giderim” şeklinde konuştu.

  “ÜCRETSİZ PAKET BİLE GÖTÜREBİLİRİZ”

Şehitlere çok şey borçlu olduklarının altını çizen Gözübüyük, Mersinlilere seslenerek, “Çevrelerinde varsa gelmelerini çok isteriz. Biz ücretsiz paket bile götürebiliriz. O derece isteriz. Bir katkımız olsun, çünkü onların babaları, ağabeyleri, eşleri bize çok şey bağışladılar. Şu an bu şekilde konuşabiliyorsam Allah’tan sonra onlar sayesinde” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tekne, balık, ücretsiz, şehit, çocuk,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA