16 Nisan 2025 Çarşamba



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
BAŞKAN GÜLTAK, SÖNDÜRME ÇALIŞAMLARINI YERİNDE İNCELEDİ
   

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, palet fabrikasında başlayıp kısa sürede büyüyen yangını haber alır almaz olay yerine giderek belediye ekiplerinin de arazözler ve iş makineleri ile destek verdiği söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gültak; “En büyük tesellimiz, bu büyük yangında can kaybı ve yaralanma olmaması. Çay Mahallesi halkına ve fabrika sahibine geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 30 Ekim 2022 Pazar 14:25

Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir palet fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek civarda bulunan bir kömür deposu, işyerleri ile konutları da tehdit eden yangına, diğer resmi kurumlardan gelen ekiplerle birlikte, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı fen işleri, park bahçeler ve çevre koruma müdürlüğü personeli de arazözler ve iş makineleri desteğiyle müdahale etti.

BAŞKAN GÜLTAK DA YANGIN BÖLGESİNDEYDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; palet fabrikasında çıkan yangını haber alır almaz, Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Fen İşleri Müdürü Mehmet Bahar, ekip şefleri ile birlikte hızla olay yerine hareket etti. Kısa sürede büyüyerek evleri de tehdit eden yangını söndürmek için hemen birim müdürlerine talimat verdiğini aktaran Başkan Gültak;

“Bunun üzerine ekiplerimiz, 6 arazöz, 2 kepçe ve 1 loder desteğiyle fabrikaya giderek yangına müdahale etti. Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Kaymakamımız ile birlikte söndürme çalışmalarını yerinde inceledik. Nihayetinde uzun uğraşlar sonunda Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, AFAD, Emniyet Müdürlüğü TOMA’ları ve belediyemiz ekiplerinin de desteğiyle yakınlardaki diğer işyerleri ve konutlara sıçramadan yangın kontrol altına alındı” sözlerini kullandı.

“FABRİKA SAHİBİNE VE TÜM MAHALLE HALKINA GEÇMİŞ OLSUN”

Sözlerini; “Çok şükür ki şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre can kaybı veya yaralımız yok. Tabi en büyük tesellimiz can kaybı veya yaralanma olmaması” şeklinde sürdüren Başkan Mustafa Gültak; “Fabrika sahibine, çalışanlarına ve civarda yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangını söndürmek için büyük özveriyle mücadele eden belediyemiz personeline ve diğer kurumlardan gelen bütün ekiplere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer yandan, Çay Mahallesi’nde faaliyet gösteren palet fabrikasında meydana gelen ve farklı kurumlardan gelen ekiplerin uzun uğraşlarıyla civardaki işyerleri ile evlere ulaşmadan söndürülen yangınla ilgili Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün bir soruşturma başlattığı da öğrenildi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz, yangın, mersin, palet, gültak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  YAZARLAR
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA