8 Eylül 2025 Pazartesi



16:59   MERSIN İDMANYURDU’NDA TRANSFERLER SÜRÜYOR   16:05   MERSIN VE ÇEVRESI IÇIN KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı!   15:56   BURSASPORLU OYUNCULAR GALIBIYETI TANTUNI YIYEREK KUTLADı   15:01   YENI MERSIN İDMANYURDU GENÇ YETENEKLERINI ARıYOR!   14:44   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN VIETNAM’DA STRATEJIK TEMASLAR   14:38   DAMLAR KıRMıZıYLA RENKLENDI!   14:38   KURAKLıK, 70 YıLLıK MEZARLARı YENIDEN ORTAYA ÇıKARDı   14:38   SAĞLıKÇıLAR ŞIDDETE MARUZ KALDı   14:26   MEZUN OLDUKLARı OKULA IDARECI OLARAK DÖNDÜLER   14:23   İLK DERS ‘YEŞIL VATAN’   13:22   MERSIN’DE MARKETLER DENETLENIYOR   13:17   EĞITIM PAHALı, GENÇLER UMUTSUZ, AILELER ÇARESIZ!   13:13   ÖZDEMIR, KÜRESEL IŞ DÜNYASı LIDERLERIYLE BIR ARAYA GELDI   12:38   AY TUTULMASı NEFES KESTI   12:13   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DIKKAT ÇEKICI DÜŞÜŞ!   11:50   MERSIN’DE OTIZMLI ÇOCUKLARA UMUT OLAN MERKEZ!   11:46   BELÇIKA ILE TICARET KÖPRÜLERI MERSIN’DEN GÜÇLENIYOR   11:39   ANAMUR’DA KLIMA KOMPRESÖRÜ PATLADı: CAN KAYBı YOK   11:30   SILIFKE GALIBIYETI KAÇıRDı!   11:26   ‘PRO BEACH TOUR MERSIN ETABı’ TAMAMLANDı  
 
 
 
 
MERSİN İLÇESİ ERDEMLİ’DE AFRİN ŞEHİDİNİN ADINI TAŞIYAN KREŞTE 3 DİLDE EĞİTİM VERİLİYOR
   

Mersin’in Erdemli İlçesinde, ilçe belediyesi tarafından Afrin şehidinin vasiyetiyle inşa edilen, üç yıldır da hizmet veren Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde minik öğrenciler İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim alıyor.

 

Tarih : 23 Aralık 2020 Çarşamba 10:58

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak eğitim öğretime devam ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehit Özalkan'ın vasiyetini yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade ederken öğrenciler ise bu durumdan oldukça memnun. Kreşte öğrenciler sayılardan renklere varıncaya kadar temel bir eğitim alıyor.

ŞEHİT MUSA ÖZALKAN KREŞ YAPILMASINI VASİYET ETMİŞTİ

Özgür bir ülkede yaşamak için bugüne kadar binlerce şehit verildiğini vurgulayan Başkan Tollu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kolay yurt edinilmedi. Bizlerin, özgür bir ülkede yaşaması adına, kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk yurdu ve Müslüman yurdu olması adına binlerce şehit verdik, on binlerce gazi verdik. Bunu yakın tarihimizde düşündüğümüzde, her birinin ayrı bir hikâyesi var, özellikle yakın tarihimizde Afrin’de verdiğimiz şehitlerin bir tanesi, Musa Özalkan şehidimizin, Türkiye kamuoyuna yansıyan önemli bir vasiyeti vardı. ‘Ben burada şehit olursam, devletimin bana ödediği tazminatla buradaki çocuklara kreş yaptırın’ diye şehidimizin vasiyeti vardı. Bizde Erdemli Belediyesi olarak, o şehidimizin vasiyetinin yerde kalmaması adına, Erdemlimize de bir kreş yaptık" şeklinde konuştu.

 KREŞTE İNGİLİZCE,RUSÇA VE ARAPÇA ÖĞRETİLİYOR

Şehidin adını taşıyan kreşte öğrencilere her imkanın sağlandığını, 3 dilde eğitim verildiğini anlatan Başkan Tollu, “Geleceğin aydınlık Türkiye’sini emanet edeceğimiz gençlerimizi, buralarda en güzel şekilde yarınlara hazırlıyoruz” dedi.  Gençleri yarınlara en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içinde olduklarını belirten Tollu şu ifadelerde bulundu: "Kreşimizin mimarisinden bitimine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın ön gördüğü prosedürlerin tamamı yerine getirildi ve şu an da kreşimizde onlarca evladımız, 3 tane yabancı dil öğreniyorlar. 3 tane dili ana dilleri gibi çocuklarımıza öğretip, gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde en mükemmel şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Aynı zamanda bu ülkenin, Türk ve Müslüman yurdu olarak kalması için canını veren, kanını veren, bedel ödeyen Musa Özalkan şehidimizin de vasiyetinin yerde kalmamasını sağladık. Bundan dolayı hassaten müteşekkiriz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, afrin, şehit, kreş, eğitim,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA