20 Aralık 2025 Cumartesi



15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI  
 
 
 
 
KADIN ÜRETİCİLERE DESTEK SINIR TANIMIYORLAR
   

Yürüttüğü projeler ile insanların hayatına dokunmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere sağladığı destek, meyvelerini vermeyi sürdürüyor.

 

Tarih : 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:30

Evinde, kendi çapında seramik ürünler üreten Esengül Kaşıkara’da, o kadınlardan birisi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek ile kendine olan özgüvenini ortaya çıkardığını söyleyen 3 çocuk annesi Esengül Kaşıkara “Mersin Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkacaktır” dedi.

Başarı hikayesinin ‘Toprağa dokunmak’ ile başladığını ifade eden Esengül Kaşıkara, “Seramiğe başladığımda, toprağın eşsiz güzelliğini ve ruhuma işlediğini gördüm. Yeteneğimin de farkına vardım. Bunlarla ilgili eğitimler almaya başladım. Seramik bana yeterli gelmedi, heykel dersleri almaya başladım. Modellemede de iyi olduğumu gördüm” ifadelerine yer verdi.

Evinde üretirken yer sıkıntısı yaşamaya ve bundan dolayı zevk almamaya başladığını dile getiren Kaşıkara, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili çalışanlar ile tanıştım. Etkinliklerin, stantların olduğu, girişimci kadınların, üreten kadınların ürünlerini sergileyebileceği bir alan olduğunu söylediler. Ben de bu etkinliklere katılmaya başladım. Artık bana ‘Yeriniz nerede?’ diye sorulmaya başlandı. Bu çok sıklaşınca, kendi atölyemi açtım. Artık insanlar stantlarda beni tanımaya başlayınca, atölyeme de gelmeye başladılar” dedi.

“BİZ GÖRÜNMEYEN KADINLARIN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ORTAYA ÇIKARDILAR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin ardından, kendine olan özgüveninin ortaya çıktığını ifade eden Kaşıkara “Verilen destek, aileme ve bana maddi ve manevi çok katkı sağladı. Görünmezliğimi de görünür kıldı. Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkıyor. Benim varlığımdan haberdar olan birçok insan olmaya başladı. Hani böyle üreten bir kadın varmış, bunları yapıyormuş diye. Büyükşehir her şeyden önemlisi; kendime güvenimi, üretme azmimi, görünürlüğümü, bir şeyler yapabilen bir kadının varlığını ortaya çıkardı. Belediyemiz destek olmasaydı, belki bugün kendimi bulamayacak, ürettiğim ürünlerle evimde cebelleşiyor olacaktım” diye konuştu.

Şu anda atölyesinde 1 tam zamanlı ve 3 part-time çalışanı olduğunu söyleyen Kaşıkara, “Atölyemde yetersiz gelmeye başladım. Yanıma daimi çalışan bir kadın, 3’de part-time çalışan öğrenci aldım. Böylece üretime devam ettik. Bu da artık bana yetmeyince, kendi mağazamı açmaya karar verdim. Atölyeden değil de, insanların daha fazla görebileceği, daha temiz ve düzenli bir yerden alışveriş yapabileceği bir alan açtık” sözlerine yer verdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kadın, üretici, destek, mersinhaber, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA