22 Eylül 2024 Pazar



15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR  
 
 
 
 
GAYRİMENKUL DEĞERLENDRİME UZMANLARINDA AÇIKLAMA
   

Gayrimenkul Değerlendirme Uzmanları, Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesindeki artışın enflasyonun çok altında kaldığını, ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve başka sektöre yönelmek zorunda kalanlar olduğu için uzman yetersizliği yaşamaya başladıklarını ifade ederek “İşimizi seviyoruz. İşimizi her zaman bağımsız, tarafsız ve objektif olarak icra ettik ve edeceğiz. Ancak bugünkü toplanma nedenimiz olan ekonomik koşullar başarımızı olumsuz etkilemektedir.” sözlerini söylediler.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 12:07

Eksperler olarak piyasada çeşitli özel, tüzel ve kamusal alanlarda iş yüklerinin bulunduğunu ifade eden Uzmanlar,  ağırlıklı olarak bankacılık sektöründe ekspertiz aşamasında görev aldığımız aşikar olduğunu ve meslekleri gereği kişi, kurum ve kuruluşların teminatları, alım satımları gibi alanlarında değer konusunda bağımsız olarak tarafların güvenliğini sağlamakta olduklarını aktardılar.

23 Temmuz’da Resmî Gazetede açıklanan Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesindeki artış, yükselen enflasyon koşullarının çok altında kalarak, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarını ekonomik olarak zor durumda bıraktığını ifade ettiler.

Uzmanlar olarak, iklim ve arazi koşulları yanı sıra zaman zaman tehdit-taciz olayları ve çalışma saatlerimizin de artırılması gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarını, yaşadıkları ekonomik sıkıntı ile beraber meslekte çalışanlarının huzurunun, motivasyonunun ve sağlığının olumsuz etkilendiğini aktardılar. 

Gayrimenkul Uzmanları yaptıkları basın açıklamasında, “2022 Ocak Ayı için belirlenen Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesindeki bedel, temmuz ayı sonu itibariyle revize edilerek %29.3 oranında artırılması ilgili kurum ve makamlarca belirlenmiştir. Ancak, son 1 yıl içerisinde asgari ücrete %92, akaryakıt ve kira giderlerine yaklaşık %300 oranında zam yapılmış olup güncel enflasyon oranı %79.89 olarak açıklanmıştır. Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesine yapılan zam bu oranların çok altında kaldığı görülmektedir. Bu hesaplamada yapılan hataların en kısa sürede giderilmesi yönünde adımların atılmasını beklemekte ve aleyhimize olan mevcut bedel oranının ivedilikle revize edilmesini talep etmekteyiz.” ifadelerine yer verdiler.

Tarifeye yapılan zam oranını kabul etmeyen Gayrimenkul Değerleme Uzmanları, Sektörde yoğun olarak iş aldığımız en düşük Konut Değerleme Bedelinin yenilenmesini, diğer kalemlerde de düzenlemeye gidilmesini ve enflasyon artışı ile uyumlu hale getirilmesini, Yol ücretlerinin eksperlerin gideri olmamasının sağlanması, yani il ve mesafe kısıtlaması olmaksızın, rapor ücretine ek olarak 0,15 x Km x Benzin litre ücreti olarak belirlenmesini, Çalışma ve mesai saatleri gibi Özlük haklarımızın insani koşullar göz önünde bulundurularak belirli bir standarda bağlanmasını, Bütün haklarımızın korunmasına yönelik meslek kanununun çıkarılmasını” talep ettiklerini aktardılar.

Paylaş :
 
Etiketler :  gayrimenkuluzmanları, enflasyon, artış, zam, açıklama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA