3 Nisan 2025 Perşembe



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİRDEN ALTYAPI ÇALIŞMASI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı altyapı çalışmaları ile özel gereksinimli bireylerin hayatlarına dokunmaya, ailelerine ise yardımcı olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 6 Ağustos 2022 Cumartesi 10:59

Tarsus’a bağlı yaylalık yerleşim yerleri arasında yer alan Çukurbağ Mahallesi’nde yaşayan Kırlangıç ailesinin üçüncü çocuğu olan ve 6 aylık iken içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu yaralanıp, yüzde 96 engelli duruma gelen Kerem için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Bakım ekipleri, asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Kırlangıç ailesinin evlerinin de bulunduğu sokak zemininin kötü olması ve tekerlekli sandalye ile gezme imkanı bulunmamasından dolayı Büyükşehir ekipleri, zemin iyileştirme ve ardından sıcak asfalt serim işlemi uyguladı. Annesi Sonay ve babası Halil İbrahim Kırlangıç’ın yardımıyla tekerlekli sandalyeye bindirilen fiziksel, zihinsel ve görme engelli 16 yaşındaki Kerem, evlerinin önünden başlayarak alt yol sokak bağlantısına kadar serilen asfalt zeminde gezdirilerek hava alma imkanı kazandı.

“ÇOK İYİ BİR HİZMET ALDIK”

Kerem’in babası Halil İbrahim Kırlangıç, sokak zemininin kötü olmasından dolayı oğlunu sokağa çıkartamadığını belirterek, “3 Mart 2007’de geçirmiş olduğumuz trafik kazasından dolayı oğlum Kerem Kırlangıç, yüzde 96 zihinsel ve fiziksel engelli duruma geldi. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşıyorduk ve evin önündeki yolun bozuk olmasından dolayı, Kerem’i tekerlekli sandalye ile dışarı çıkaramıyorduk. Çocuğun havalanması, güneş vitaminini alması noktasında sıkıntı yaşıyorduk” ifadelerine yer verdi.

Bundan dolayı evin bulunduğu sokağın asfaltlanması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını kaydeden baba Halil İbrahim Kırlangıç, “Bu müracaatımıza yakın ilgi gösterildi. Kısa zaman içinde evimizin bulunduğu sokağın asfaltlanması, böylece Kerem’in rahat bir şekilde dışarıya çıkarak güneşlenmesi, havalanması ve gezdirebilme noktasında çok iyi bir hizmet aldık. Bundan dolayı Başkanımız Vahap Seçer’e gönülden teşekkür ediyoruz” ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  çalışma, altyapı, asfalt, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA