19 Mart 2026 Perşembe



14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”  
 
 
 
 
DARISEKİSİ’DE “YÖRÜK GECESİ” ETKİNLİKLERİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Darısekisi Örnek Köyü’nde yapılan Temmuz ayı etkinlikleri arasında yer alan ‘Yörük Gecesi’ yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 2 Ağustos 2022 Salı 13:37

 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin Darısekisi Örnek Köyü için oluşturduğu etkinlik takviminde yer alan programlardan ‘Yörük Gecesi’nde Yörük kültürü, değerleri ve gelenekleri uygulamalı olarak katılımcılara anlatıldı.

“YÖRÜKLERİN DAHA FAZLA TANITILMASI GEREKİR”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Darısekisi Mahallesi Muhtarı Yakup Yetkin’in de katıldığı geceye, Darısekisi ve çevre köylerden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gecede şiirler okundu ve geleneksel atışmalar yapıldı. ‘Yörük Düğünü’ isimli belgesel gösterimi ve halk oyunları ekibinin gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Gecenin açılışında konuşan Yörük kültürü duayeni Mehmet Doğan, Yörüklerin değerlerinin daha fazla tanıtılması ve sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ise böyle bir geceyi düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını ve bu tür etkinlikleri arttırarak devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından sırası ile önce Bahar Şen isimli Yörük kadını tarafından şiir okundu, ardından Âşık Cumali Efe tarafından deyiş okundu ve Bahar-Halil Şen çifti tarafından da ‘Atışma’ yapıldı.

Gece; Mersin Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Yörük Düğünü’ isimli belgeselin sunumunun ardından, Darısekisi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Darısekisi Örnek Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlikler Ağustos Ayı’nda da devam edecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  yörükgecesi, mersin, büyükşehir, darısekisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA