18 Mart 2026 Çarşamba



14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”  
 
 
 
 
"’ŞİDDETE SIFIR TOLERANS’ İLKESİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLMESİ GEREK”
   

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonun düzenlen ikinci toplantısı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında düzenlendi. Vali Pehlivan, ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda, kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumun her kesimi ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 10:48

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun ikinci toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan’ın yanı sıra kaymakamlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin hayati önem taşıdığını belirtti. 2021-2025 yıllarını içeren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Pehlivan, eylem planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen tanıtım toplantısında paylaşıldığını ifade etti.

Pehlivan, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının 5 ana hedefinin bulunduğunu belirterek, bu hedeflerin “Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık, Veri ve İstatistik” olduğunu söyledi. Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle kamuoyuna duyurulan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı’ çerçevesinde Valilik, müdürlükler, ilçelerde de kaymakamlıklarca kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hem mevzuat hem de uygulamaya yönelik çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiğini vurguladı.

İl bazında üç ayda bir olacak şekilde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendiğini kaydeden Pehlivan, ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumun her kesimi ile birlikte hareket edilmesinin önemine işaret etti.

Mersin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda, Mersin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Risk Haritası hakkında bilgiler verilerek, vaka sayıları hakkında yapılan çalışmalar ve paydaş kurumlarla koordinasyon konuları ele alındı.

Söz konusu genelgede, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü koordinesinde “2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları çerçevesinde, yıl içerisinde ülke çapında en az 5 milyon erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlamaların yapılması” hedefi bulunuyor.

Bu doğrultuda, Mersin’de de Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 110 bin erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında farkındalık eğitimleri verilmesi yönünde tüm kamu kurumlarındaki erkek personel, Serbest Bölge, Hal Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, liman, kahvehaneler gibi erkeklerin yoğun çalıştığı alanlarda eğitimlerin yapılmasının planlandığı bildirildi. Mersin’de bu yıl şu ana kadar eğitim verilen erkek sayısının ise 42 bin 706 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  şiddetesıfırtolerans, mersin, valipehlivan, kadınayönelikşiddet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA