13 Mart 2026 Cuma



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
ŞEHRİN TAKIMI OLMAK İSTİYOR!
   

Metin Saltık’a ait İçel İdman Yurdu, kentin takımı olma iddiasında! Süper Lig hedefleyen İçel, bu yolda Mersinliler’den destek bekliyor!

 

Tarih : 14 Aralık 2020 Pazartesi 21:59

Son 3 yılda 2 şampiyonluk yaşayarak 3’ncü lige çıkan İçel İdman Yurdu, ilk defa basın mensupları ile bir araya geldi. Yönetime yeni giren ve görev dağılımında basın sözcülüğünü üstlenen Halim Yiğit, Toroslar Belediyesi’nin verdiği tesislerde basınla bir araya gelerek soruları yanıtladı. Toplantının başında kendini tanıtan Yiğit, kısa bilgilendirmenin ardından takımın hedefini açıkladı.

AMAÇ ŞAMPİYONLUK

Basın sözcüsü Halim Yiğit, “Bu sene şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uzun vadeli planımızda Mersin İdman Yurdu ruhu ile çıktığımız bu yolda 2025 yılında hedef Süper Lig. Bu dönemde Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var. Başarılı işlere imza atmanın hedefiyle yola çıktık ve bu hedefler doğrultusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yönetimimiz özellikle bu dönemde şampiyonluk hedefiyle yola çıktı ve hedefimize ulaşma noktasında da emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Umarım yolun sonunda şampiyonluk, uzun vadeli hedefimiz de 2025 yılında Mersin İdman Yurdu ruhu ile yola çıktığımız bu süreçte 100. yılımızda Süper Lig'de başarılı bir takım kadrosu oluşturup, orada da başarılı işlere imza atmak istiyoruz” diye konuştu.

KİŞİSEL TAKIM MI?

Metin Saltık’a ait olan ve bu nedenle “Kişisel takım” eleştirilerine maruz kalan İçel İdman Yurdu’nun kent takımı olması adına gerekli statü değişikliğinin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise Yiğit’in yanıtı şöyle oldu; “Metin Saltık, Mersin futbolunun kısır bir döngü içinde olduğu dönemde sorumluluk almak suretiyle İçel İdman Yurdu Spor Kulübünü aldı. Amatör Lig’den Bal Ligi’ne, Bal Ligi’nden 3. Lig’e kadar taşıdı. Burada birilerinin sorumluluk alması gerekiyordu. Bu sorumluluğu gerçekten aldı ve başarılı bir şekilde yerine getirdi. Şahıs kurumu olarak nitelendirme noktasında aslında Metin Saltık bir yönetim kurulu ile yola çıktı. Çünkü İçel Spor Kulübü kentimizin eski derneklerinden bir tanesidir. Dernek başkanı olarak Metin Saltık ön plana çıkıp, çalışmalarını da hızlı bir şekilde iyi bir planlamayla yürüterek bugünlere getirdiği için Metin Saltık başkanımızın ismi şahıs takımı olarak geçti.

“KENTİN ORTAK TAKIMI”

İçel Spor Kulübü olan ismin İçel İdman Yurdu olarak değiştiği dönemde burada tüzel kişiliğe sahip bir derneğin başkanı unvanına sahiptir kendisi. Bugüne kadar maddi ve manevi, çocuğundan feragat ederek yaptığı fedakarlıklarla takımı bu aşamaya getirmiştir. Siz de yönetim kurulunu biliyorsunuz, tanıyorsunuz. Bunun bir şahıs takımı olmadığını kentin ortak takımı, en büyük sivil toplum örgütü olduğunu Mersinli iş insanlarımız, esnaflarımız bu sürece dahil oldu.

Herkes kendi çapında bu işe omuz verdi. 22 kişilik yönetim kurulu bugün takımın başarısı için hem maddi hem manevi hem de sosyal sorumluluğunu yerine getirme noktasında çabalarını sarf ediyorlar”.

İZMİRE EKSİK GİDİYORUZ

Öte yandan Perşembe günü ligde 4’ncü sırada bulunan Karşıyaka ile karşılaşacak olan İçel İdman Yurdu, bu kritik maça eksik gidecek. İki sakat oyuncusu bulunan Kırmızı Lacivertli ekipte 2 oyuncunun da salgına yakalandığı, bu oyuncularında İzmir’e götürülmeyeceği açıklandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  içel, idmanyurdu, kent, takımı, metin, saltık, halimyiğit,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA