29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
BİRLİKTE PİKNİK KEYFİ YAPTILAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve mola evine kayıtlı özel gereksinimli bireyler Kuyuluk Tabiat Parkı’nda piknik yaptı.

 

Tarih : 25 Haziran 2022 Cumartesi 10:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve mola evine kayıtlı özel gereksinimli bireyler, Kuyuluk Tabiat Parkı’nda piknik keyfi yaptı. Sağlık İşleri Dairesi tarafından düzenlenen piknik etkinliğinde oyun parkında oynayan ve yüzlerine boya yaptıran çocuklar, aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

Günün erken saatlerinde aileleri ile birlikte Kuyuluk Tabiat Parkı’na giden özel gereksinimli bireyler hem piknik yaptı hem de açık havanın tadını çıkardı. Sağlık İşleri Dairesi’nde görevli personelin de eşlik ettiği piknikte, çocuklar yüzlerini boyatarak çocuk parkında doyasıya vakit geçirdi. Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı mola evinde özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, “Havalar güzelleştikten sonra 17 pikniğimiz oldu. Mola evinde asıl amacımız zaten aileleri rahatlatmaktı. Yeri geliyor çocuklarımızla kendi sınıfımızda etkinlikler yapıyoruz. Yeri geliyor havalar güzel olduğu sürece dışarıda da imkan bulamayanlara özellikle ağırlık vererek piknikler düzenliyoruz. Onların daha rahat oynayacağı ortamlar oluyor. Velilerin kaynaşacağı ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel dönütler alıyoruz, çalışmalarımızdan da memnunlar. Top oynuyoruz, oyunlar oynuyoruz. Parkımız var. Çocuklarla parkta etkinlikler yapıyoruz. Velilerle de beraber hoş sohbet bir şekilde sosyalleşmelerini sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Angelman Sendromu Derneği’nin kurucu yönetim kurulunda yer alan ve 2 çocuğu da angelman sendromlu olan Ersin Bakır ise okulun bitmesiyle bu tarz kaynaşma etkinliklerine katılmak istediklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekten son derece memnun olduğunu ifade eden Bakır, “Biz bu zamana kadar böyle yakın ilgi görmedik. İlk defa bu dönemde denk geliyoruz. Biz etkinlik yapacağımız zaman mesela Mersin Büyükşehir Belediyesi bizi buldu, bizimle iletişime geçti. Onların katkılarıyla biz katılım sağladık. Bu zamana kadar gelip de kimse bizim kapımızı çalmadı. Nasılsınız? diyen bile olmadı ama şimdi etkinliklere katılıyoruz. Bizim 15 Şubat etkinliklerimiz oluyor. Angelman Sendromlular Günü, onları yapıyoruz, dışarıda velilerimizle buluşuyoruz. Yani bundan daha iyisi ne olabilir ki?” dedi.

Egemen Eroldu’nun annesi Nursel Eroldu, “Çok mutlu olduk. Çok iyiyiz, çok seviniyoruz, çok yararlanıyoruz. Çocuklarımıza çok iyi geliyor. Büyükşehir Belediyesi çok güzel etkinlikler yapıyor. Tarsus’ta kampta kaldık. Çok güzel geçti günlerimiz orada. Çocuklarımız da çok mutlu oluyor o zaman. Çam havası alıyorlar, temiz hava alıyorlar, güzel geçiyor günler” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  piknik, eğlence, mersin, gereksinimlibireyler, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA