29 Mart 2024 Cuma



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
ÜNİVERSİTESİ ADAYI ÖĞRENCİLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİNİ GEZDİ
   

Silifke ve Tarsus’taki kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler Mersin Üniversitesi kampüsünü gezdiler.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 12:40

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Silifke ve Tarsus’taki kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, sınava sayılı günler kala kampüs havasını soluyup üniversite hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde üniversiteye ücretsiz hazırlanan gençler, Sosyal Hizmetler Dairesinin düzenlediği turlarla kentteki üniversiteleri tanımaya devam ediyor. İlk geziye kent merkezindeki öğrenciler katılırken, ikinci programda ise Tarsus ve Silifke’den gelen öğrencilere Mersin Üniversitesi gezdirildi.

Öğrenciler, üniversitenin 30’ncu yıl dönümü etkinliklerine denk gelen gezide eğlenceli bir ortamla karşılaştı. Üniversitenin fakültelerini ve farklı birimlerini gezen öğrenciler, okumayı düşündükleri bölümlerle ilgili bilgi de aldı.

“SINAVDAN SONRA NASIL BİR HAVAYLA KARŞILAŞACAKLARINI GÖRMÜŞ OLUYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesinde görevli Psikolog Danışman Kubilay Yorulmaz, “Kurs merkezimizdeki öğrencilere üniversiteyi gezdirme amacıyla geldik. Özellikle sınavın yaklaşması, buna bağlı yorgunluğun ve kaygının artmasından kaynaklı öğrencilerin burayı gezmesinin ve buradaki havayı solumasının iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyorum. Hepsi sınavdan sonra nasıl bir havayla karşılaşacaklarını görmüş oluyorlar” diye konuştu.

“DİZİLERDE VE FİLMLERDE GÖRÜP ÇOK ÖZENİYORDUM”

Silifke’den gelen öğrencilerden İlkay Yılmaz, “Sadece dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum. Geldiğim zaman çok farklı duygular hissettim” derken, Berke Alp Türker de “Yaklaşan sınav sürecinde bizler için güzel bir destek oldu. Okulu bugün gördüm. Psikoloji bölümünü düşünüyorum. Bölüm için güzel dediler. Sınavdan güzel sonuçlar alarak buraya geleceğimi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Tarsus’tan gelen öğrencilerden Furkan Azar, “Ortama hakim olduk. İnsanların birbirleriyle olan etkileşimini gördük. Bu da bize ekstra bir motive sağlayacak. Sınava yaklaşık 1 ay kaldı. Bu 1 ayı en iyi şekilde değerlendirmek için fırsat oldu” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  üniversiteöğrencisi, mersin, tarsus, mersinüniversitesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA