18 Mart 2026 Çarşamba



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİRDEN ÖĞRENCİLERE SÜPRİZ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenice’de yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden destek alan öğrencileri “Kitobüs” ile tanıştırdı.

 

Tarih : 8 Nisan 2022 Cuma 11:03

Büyükşehir Belediyesinin Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden destek alan öğrenciler, belediyenin gezici kütüphanesi “Kitobüs”le tanıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2 yıl önce eğitime başlayıp bu yıl Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi adıyla modern yapıya kavuşturduğu kurs merkezindeki öğrenciler, Büyükşehirden aldıkları destekle LGS’ye hazırlanıyor. Mersin’in doğu girişinde yer alan Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki öğrenciler kısıtlı olanaklara rağmen kitap okuma tutkusunu sürdürüyor. ‘Kitobüs’ adıyla kentin mahallelerini gezen Büyükşehirin gezici kütüphanesi, direksiyonunu bu defa Yenice istikametine çevirdi. Kurs merkezinde Kitobüs’le karşılaşan minikler, gözlerindeki mutluluğu gizleyemedi. İlk kez kitap dolu bir otobüs gören öğrencilere ‘Mersin’i Tanıyoruz’ kitabı da hediye edildi.

Yenice Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, yaklaşık 250 öğrencinin Yenice’deki kurs merkezinden destek aldığını belirtti. Gezici kütüphaneden de bahseden Aslan, “Burada öğrencilerimize kütüphane sevgisini aşılamak, onlara kitap okumanın ne kadar kıymetli olduğunu göstermek istiyoruz. Bu fikri çocuklarımızla paylaştığımızda çok heyecanlandılar. Burası biraz arka planda kaldığı için bu noktada gezici kütüphanemizi büyük bir heyecanla karşıladılar. Burada edindikleri bilgilerin bundan sonraki hayatlarında da onlara ışık tutacağını umuyorum” ifadelerine yer verdi.

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir de çocuklara gezici kütüphanede bazı bilgiler verdi. Çocukların gezici kütüphaneyi çok sevdiğini vurgulayan Okdemir, “Çocukların kütüphaneyi tanımaları, sevmeleri ve kütüphane ahlakı ile etiğini öğrenmeleri için bir tanıtım yapmak üzere buradayız. Çocuklara kütüphanenin tarihçesini anlattık. Dünya üzerinde kütüphanenin geçirdiği serüvenden ve kütüphane tarihinde hangi noktaların önemli olduğundan bahsettik. Kimlerin bu yolda mühim dokunuşlar yaptığını anlattık. Çocuklar çok memnun kaldılar. Yenice gibi Mersin’in merkezden uzak birçok yerleşim yerindeki çocukların kitaplara ne kadar ilgili, alakalı ve muhtaç olduklarını gördük” dedi.

Çocuklardan Çınar Özdemir ise mahallelerinde ilk kez bu tarz bir otobüs gördüğünü belirterek, “Elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Bugün burada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden gelen gezici kütüphaneyi gezdik. Hayatımda ilk kez burada böyle bir şey gördüm. Çok güzeldi. Şu an bir otobüsün içindeyim ve her tarafında kitaplar var. Burada kütüphanenin nasıl bir yer olduğunu anlattılar. Kitaplardan bahsettiler” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  kitobüs, mersin, okul, öğrenci, kitap

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA