5 Temmuz 2024 Cuma



12:25   LIMON BAHÇESINDE UYUŞTURUCU YETIŞTIRIRKEN YAKALANDı   12:16   MERSIN’DE TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ   12:07   MERSIN’DE KARAKOL ÖNÜNDE HAVAYA ATEŞ AÇAN ŞAHSı ÖZEL HAREKAT POLISI VURDU   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, AVRUPA İMAR VE KALKıNMA BANKASıNıN DEPREM BÖLGESINE GÖNDERDIĞI HIBE PAKETINDEN YARARLANACAK ILLER ARASıNDA MERSIN’IN DE SAYıLMASıNA KARŞıN PAYLARıNA DÜŞEN HIBEYI ALAMADıKLARıNı SÖYLEDI   15:34   YENIŞEHIR BELEDIYESI HALK KART TUTARLARı HESAPLARA YATıRıLDı   11:19   MERSIN’DE LIMON DEPOLARıNDA DENETIMLER SÜRÜYOR   11:14   MERSIN’IN TARIHI VE TURISTIK YERLERINI SANAL GERÇEKLIK GÖZLÜĞÜYLE KEŞFEDIYORLAR   11:00   MERSIN’DE KıRSAL MAHALLELERDE YOL YAPıM ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   10:54   SAĞıM BAŞLADı: ŞIFA DEPOSU SEDIR BALı ARıCıLARıN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   16:40   KARADUVAR’DA ‘ÇEDES’ TEPKİSİ!   16:23   ÇEYREK FİNALDEYİZ: 1-2   16:09   MEZITLI TEK YÜREK OLDU   16:01   TARıMıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENDI   15:01   ŞEHIR HASTANESI’NDE EMEK SÖMÜRÜSÜ!   14:46   YıKıLAN OKULLAR NE ZAMAN EĞITIM VERECEK?   14:43   GEL 17 BIN TL ILE SEN YAŞA!   14:38   SEYIR HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   14:34   ZEHIR TACIRLERINE BIR DARBE DAHA!   14:29   TARSUS’TA ’KÖYDE HAYAT VAR’ ETKINLIĞI BAŞLıYOR   13:12   VALI PEHLIVAN, YANGıN YÖNETIM MERKEZINDE INCELEMELERDE BULUNDU  
 
 
 
 
SICAKLIKLAR ARTTI, NEKTARİN AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI
   

Tarsus’ta havalarına ısınması ile nektarin ağaçları çiçek açtı

 

Tarih : 14 Şubat 2022 Pazartesi 15:12

Kentte son günlerde sıcaklığın artmasıyla meyve ağaçları çiçek açmaya başladı.

Tarsus’un Köselerli Mahallesi’nde denize bir buçuk kilometre mesafede 0 rakımda erken nektarinler çiçek açtı. Hava sıcaklığının da 15 derecelerde seyretmesiyle nektarinlerin açık alanda çiçek açması baharı hatırlatırken, nektarin ağaçları toz pembe görüntüsü ile görenleri mest etti.

Verimli bir sezon beklediklerini söyleyen Nektarin üreticisi Mustafa Akgül,  “Bu yılın verimli olması havaların ısı dengesi ile gitmesiyle alakalı. Havaların ısınması nedeniyle açık alan nektarin ağaçları çiçeklerini açmaya başladı. Son günlerde havaların ısınmaya başlaması ile bahçelerimiz bu durumdan istifade etti. Nektarin ağaçlarımız çiçek açtı. İnşallah çok güzel bir hasadımız olacak. Nektarin ağaçlarımızın çiçekleri doğal tozlaşma ile ilaca ihtiyaç duymadan olarak yetişecek" ifadelerine yer verdi.

Nektarin ağaçlarının çiçek açmasıyla tam bir ilkbahar havası yaşandığını belirten Akgül, Mart sonu itibariyle meyvelerin de olgunlaşmaya başlayacağını belirterek, “Bütün üreticilerimize bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus, mersin, nektarin, çiçek, ağaç

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA