17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
MAHSUR KALAN MADENCİYE BÜYÜKŞEHİR ULAŞTI
   

Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, son yılların en etkili kar yağışında kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Erdemli’de mermer ocağında mahsur kalan madenciyi kurtardı. Kent genelinde kritik noktalarda ekiplerini konuşlandıran Büyükşehir ekipleri, hem yolları açıyor hem de gelen ihbarlar üzerine vatandaşları kar esaretinden kurtarıyor.

 

Tarih : 28 Ocak 2022 Cuma 13:18

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Mersin’in dört bir yanında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, koordineli bir şekilde yürüttükleri karla mücadele çalışmalarında 7/24 etkin bir şekilde görev üstleniyor. Kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden ekipler, gelen ihbarlar üzerine hızlı bir şekilde bölgeye ulaşarak vatandaşların yardımına koşuyor. Ekipler, son olarak kar kalınlığı 2,5 metreyi bulan Erdemli’de maden ocağında mahsur kalan bir madenciyi kurtardı.

4 GÜN MAHSUR KALDI

Çalıştığı maden ocağında tek başına kalan ve yardım bekleyen Saffet Yanar’a ulaşan ekipler, önce iş makinaları ile yoldan kar engelini kaldırdı, ardından Yanar’ı bulunduğu yerden kurtardı. 4 gündür maden ocağında mahsur kalan Saffet Yanar, “Karın içinde şu an donmuş durumdayım, beynim donmuş, tek düşüncem; ailem, çocuklarım, bir an evvel onlara kavuşmak. Allah razı olsun Vahap Seçer’den de ekibinden de tüm belediye çalışanlarından ve sizlerden de. Beni tekrardan hayata kavuşturdunuz, çocuklarıma kavuşturdunuz” dedi. Mahsur kaldığı günlerde yaşadıklarını anlatan Yanar, “Çocuklarımla yaşadığım güzel günleri hissettim, tekrardan onlara kavuşabilmeyi hayal ettim. Biri gelecek illa ki buradan kurtaracak diye hayal ettim, düşündüm. Çok şükür ki sizler çıktınız, geldiniz” sözlerini kullandı.

Yanar, birlikte çalıştığı arkadaşıyla irtibatı kesilince yalnız kaldığını söyleyerek, “Olduğumuz bölgede mermer ocağının bekçiliğini yapmaktayız arkadaşımla birlikte. Arkadaşım erzağımızı ve ekmeğimizi almak için aşağıya indi. Kar da bayağı bir şiddetlenmişti, tipiden dolayı çıkamadı kendisi. Elektrik de kesik olduğu için birbirimizle irtibatımızı kaybettik şarjım bittiği için. 4 gündür yalnızım. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜLNAR’DA DA YOLLAR AÇIK TUTULDU

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesinde yaklaşık 1 metreyi bulan kalın kar örtüsüne karşı da seferber oldu. Özellikle kar kalınlığının gittikçe arttığı yüksek kesimlerde çalışma yürüten ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalara Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy da eşlik etti. Büyükşehir ekipleri, Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarak, vatandaşların mağduriyetini giderdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  maden, kar, kurtama, mücadele

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA