17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
2 MİLYON ADET BİTKİ DİKTİLER
   

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, 2021 yılında 2 milyon 289 bin 500 bitki dikimi, 8 milyon 894 bin metrekare çim biçme ve 13 bin 150 ağaç budama çalışması gerçekleştirdi. “Yeşil Mersin” projesini de 2021’de sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi, 1 Nisan 2022 tarihinde yapılacak ‘Hatay EXPO 2021’de “Mersin Bahçesi” ile kenti tanıtacak.

 

Tarih : 28 Ocak 2022 Cuma 13:02

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, 2021 yılında Anamur’dan Tarsus’a kadar sürdürdüğü çalışmalar kapsamında milyonlarca bitki dikimi ve çim biçme çalışması gerçekleştirdi. Binlerce ağaç budama çalışması da yapan Park ve Bahçeler Dairesi, sulama, temizlik, zirai ilaçlama, gübreleme, bakım ve onarım gibi birçok çalışmayı da yıl boyu aralıksız sürdürdü. “Yeşil Mersin” projesi ve “Mersin Bahçesi” çalışmaları da 2021 yılına damga vurdu.

PEYZAJ MASTER PLANI ÇERÇEVESİNDE “YEŞİL MERSİN” PROJESİ SÜRDÜRÜLDÜ

2020 yılı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’ne ilk fidanı dikerek başlattığı “Yeşil Mersin” projesi, 2021 yılında da devam etti. Proje kapsamında kentin 13 ilçesine 700 bin adet bitki dikilmesi planlandı. Dikimler, Peyzaj Master Planı çerçevesinde gerçekleştirildi. Kentin bitki envanterinin oluşturulması amacıyla Mersin’de ilk kez uygulanan Peyzaj Master Planı çerçevesinde refüj, kavşak ve kaldırımlara bölge koşullarına göre en uygun bitkiler dikildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, 2021 yılında bitki dikim, budama ve çim biçme çalışmalarını son hızla sürdürdü. Bu kapsamda 9 bin 500 ağaç, 250 bin çalı grubu ve 2 milyon 30 bin mevsimlik çiçek dikimi yapan ekipler, 8 milyon 894 bin metrekare alanda çim biçti. Ekipler, ayrıca 3 bin 180 çalı grubu ve 13 bin 150 ağacın yanı sıra 10 bin 280 metrekare de çit bitkisini budadı.

D-400’ÜN REFÜJLERİ GÜZELLEŞTİ, KADINLAR EKONOMİK GELİR ELDE ETTİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında bir ucu Yenice’ye, diğer ucu ise Anamur’a uzanan D-400 Karayolu’nun refüjlerinde de bakım, onarım, budama, tesviye, çim biçme, temizlik ve sulama çalışmalarını üstlenen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda refüjlere 2021 yılı Ocak ayından itibaren 250 bin çalı, 9 bin 500 ağaç ve 2 milyon 30 bin mevsimlik bitki dikti. Mevsimlik bitkiler, kooperatif aracılığıyla üretici kadınlardan temin edildi. Bu sayede kent güzelleşirken, kadın üreticiler de ekonomik gelir elde etti.

BİNLERCE KENT MOBİLYASI VATANDAŞLARIN KULLANIMINA SUNULDU

Kendi atölyelerinde kent mobilyası üretimlerini de sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi, 2021 yılında 1630 bank ile oturma birimi, 101 kamelya ile pergola, 333 saksı, 735 figür, 675 özel tasarım bank ve 650 özel tasarım çöp kovasının imalatını gerçekleştirdi. Üretilen kent mobilyaları ekipler tarafından talep edilen ve ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirildi. Park ve Bahçeler Dairesi tarafından tasarlanan ve üretimi yaptırılan 220 bank ve 291 çöp kovası da cami, müze ve park gibi birçok noktada vatandaşların kullanımına sunuldu.

13 İLÇEYE YAPILAN 50 OYUN GRUBUNUN İSİMLERİNİ ÇOCUKLAR KOYDU

2021 yılında çocukları mutlu eden önemli projelere de imza atan Park ve Bahçeler Dairesi, muhtar ve okullardan gelen talepleri değerlendirerek 13 ilçede toplam 50 çocuk oyun grubunun kurulumunu gerçekleştirdi. ‘Adını Sen Koy’ projesi kapsamında parkların isimlerini ise çocuklar belirledi. 23 Nisan’da adını Yiğit Veli Özer’in verdiği ‘Yenilmezler Kulesi Oyun Parkı’nın açılışını Başkan Vahap Seçer, minik Yiğit’le birlikte yaptı.

Büyükşehir Park ve Bahçeler Dairesi, sulama sistemlerinde de Mersin’e yeni teknolojiler getirdi. Mersin’in merkezi ile Tarsus’taki Cadde ve bulvarlara bu kapsamda otomatik sulama sistemleri kuruldu. Merkezde İsmet İnönü ve Adnan Menderes bulvarları ile 34. ve 17. caddelerde, Tarsus’ta ise Fatih Sultan Mehmet, Ümit Yaşar Oğuzcan ve Kasım Ekenler bulvarlarındaki refüjlerde toplam 22 kilometrelik otomatik sulama sistemi çalışması yapıldı.

HATAY EXPO 2021’DE “MERSİN BAHÇESİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2022’de ‘Hatay EXPO 2021’ Medeniyetler Bahçesi temasına “Mersin Bahçesi” ile katılarak hazırlıklarını önemli oranda tamamladı. Park ve Bahçeler Dairesi tarafından oluşturulan Mersin Bahçesi’nde kentin tarihi ve biyolojik çeşitliliği, reprodüksiyonlarla birlikte Mersin’e özgü bitkiler ve yapılan düzenlemelerle tanıtılacak.

68’liler Ormanı, Kültür Park ve Atatürk Parkı başta olmak üzere birçok noktada iyileştirme ve düzenleme çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi, sorumluluk alanındaki bölgelerde de bitki dikim ve iyileştirme çalışmalarına ara vermedi. Adnan Menderes Bulvarı’ndan 2021 yılında tamamlanan Sevgi Katlı Kavşağı’na kadar pek çok noktada çalışma yürüten Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, 2021 yılında hizmete açılan 4. Çevreyolu’nu ise bir uçtan diğer uca bitkilerle kuşattı. Park ve Bahçeler Dairesi’nin temizlik personeli ise vatandaşların yoğun olarak kullandığı yeşil alanların tertemiz kalması için emek veriyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, çevre, doğa, park, bahçe

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA