17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
MERSİN’İN KARLA İMTİHANI
   

Mersin’de etkili olan kar yağışı ilçelerde etkisini göstermeye devam ederken kar yağışı merkeze kadar geldi. Bazı ilçelere ilk defa yağan kar bir kesim tarafından mutlulukla karşılarken, kapanan yollar ve soğukların etkisini arttırması ile birlikte aynı zamanda olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

 

Tarih : 26 Ocak 2022 Çarşamba 13:33

Mersin’de kar yağışı yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor.  Mut ve Silifke’de uzun yıllardan sonra yağan kar renkli görüntüler oluşturdu. Öte yandan kapanan yollar ulaşımdaki aksaklıklara neden oldu.

MERSİN MERKEZİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Kar yağışı Mersin’in merkez mahallelerine kadar geldi. Dün öğlen saatlerinde karla karışık yağan yağmur ilerleyen saatlerde yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklıklarının daha da düştüğünün gözlemlendiği son günlerde kar yağmayan bölgelerde kar eğlence aracı olurken, kar yağışının etkisini gösterdiği kesimlerde ise vatandaşlar soğuk havaların faturasını nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı.

KAR EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Münir Özkul ve Adile Teyze kreşlerinde öğrenim gören 52 çocuk karne heyecanı yaşadı. Anamur’da ise karne heyecanı yaşayan öğrencilere Büyükşehir ekipleri kar sürprizi yaptı. Büyükşehir ekipleri tarafından çocukların oynayabileceği noktalara kamyonlarla dökülen kar renkli görüntülere sahne oldu.

MUT’A 6 YIL SONRA KAR YAĞDI

Mut ilçe merkezine 6 yıl sonra kar yağdı. Mut ve Gülnar ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı devam ederken Mut’un yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. . Kar yağışı, tipi ve sis böyle devam ederse Sertavul yolunun ulaşıma kapanacağı bildirildi.

SİLİFKE’DE KAR ‘TREND’ OLDU

Silifke’ye uzun yıllar sonra yağan kar bölge halkını heyecanlandırırken kar yağışı paylaşımları twitter’ın trend konuları arasına girdi. Öte yandan ilk defa kar gören çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu.

7 YIL SONRA YAĞAN KARI DAVUL-ZURNAYLA KARŞILADILAR

Silifke ilçesine 7 yıl aradan sonra ilk defa kar yağmasını bölge halkı davul-zurnayla karşıladı. Uzun aradan sonra ilk defa kar yağışını gören bazı vatandaşlar davul çaldırıp göbek attı. Bazı vatandaşlar ise kartopu oynamanın keyfini çıkardı.

GÜLNAR’DA 4 YILDAN SONRA KAR

Mersin'in 200 rakım üzerindeki birçok bölge kar yağışı nedeniyle beyaza bürünürken Gülnar ilçesinde de 4 yıl aradan sonra yoğun kar yağışı yaşandı. Kar yağışı kısa sürede ilçe merkezini beyaza bürüdü yer yer 30 santime kadar ulaştı. Özellikle kırsal alanda ise kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı aktarıldı.

TARSUS – ÇAMLIYAYLA YOLU KAPANDI  

Mersin’in Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerini birbirine bağlayan karayolu kar nedeniyle trafiğe kapandı.   Dün öğlen saatlerinde hızını artıran kar yağışı Tarsus-Çamlıyayla yolunun 45'inci kilometresindeki Sarıkavak mevkisinin kapanmasına neden oldu.  

BELEDİYELER KAR NÖBETİNDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlileri, yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle kırsal mahalle yollarında yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve yolda kalan vatandaşlara da yardım edildiğini bildirirken ilçe belediye ekipleri de vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 7/24 kar nöbetinde bekliyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin kar, yağış, hava

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA