18 Aralık 2025 Perşembe



14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
 
 
 
“EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ GİTTİKÇE GENİŞLİYOR
   

“Evimiz Atölye” projesine bir mahalle daha eklenerek, 5’nci mahallesinde de 4 haftalık eğitimin ardından üretim sürecine geçildi.

 

Tarih : 27 Aralık 2021 Pazartesi 13:18

Büyükşehir Belediyesinin 'Evimiz Atölye Projesi' bir mahallede daha başladı. Projenin 5’inci mahallesi olan Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi’nde yaşayan 63 kadın, 4 haftalık eğitimin ardından üretim sürecine geçti.

Toroslar ilçesi Mevlana, Akdeniz ilçesi Turgutreis, Tarsus ilçesi Yeşil ve Erdemli ilçesi Tömük mahallelerinde sürdürülen projeye, Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi de eklendi. Büyükşehir Belediyesinin gönüllü eğitmenleri, projeye katılan kadınlara 4 haftalık eğitim verdi. Kadınlar, çoraptan oyuncak üretiminin püf noktalarını öğrendi. Eğitim sürecinin ardından Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi gönüllüsü Meral Seçer ile bir araya gelen kadınlar, oyuncak üretimine başlayacak. Üretilen oyuncaklar Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, kentteki çocuklara dağıtılacak. Bu sayede evdeki gizli iş gücünü açığa çıkartan kadınlar, ev ekonomilerine de katkı sağlayacak.

“ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİN KARŞILIĞINDA BİR GELİRLERİ OLUYOR VE ONLARA BİR ÖZGÜVEN AŞILIYOR”

Meral Seçer, Evimiz Atölye Projesinin 5’inci durağı olan Güneş Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Burada kadınlarımızla sohbet ettik. Bu projede gerçekten ne kadar mutlu olduklarını gördük. Çünkü evde gizli kadın iş gücünün ortaya çıkmasının, kendilerine ek gelir elde etmelerinin onlar için çok mutluluk verici ve motive edici bir olay olduğunu gördük. Ayrıca burada sosyalleşmeleri ve daha farklı projelerde de yer almak istemeleri bizim için sevindirici oldu. Evdeki gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi, kadınların da kendilerini daha güçlü hissetmelerine sebep oluyor. Çünkü kendi emekleriyle ürettikleri ürünlerin karşılığında bir gelirleri oluyor ve onlara bir özgüven aşılıyor. Daha fazla, daha farklı şeyler yapmak istemeleri de bunun göstergesi oluyor” ifadelerine yer verildi.

Seçer, kendileri için de mutluluk verici ve motive edici bir proje olduğunu söyleyerek, “Bu projemiz devam edecek. Özellikle dezavantajlı bölgede yaşayan kadınlarımız, arazisi, bahçesi, bağı olmayan yani evde sınırlanmış olan kadınlarımız için bu tür eğitimler çok önemli ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesinde gönüllü eğitmen Müge Erdin, Güneş Mahallesi’nde sürdürdükleri çalışmayla ilgili, “Güneş Mahallesi’nde 4 hafta eğitim verdik. Uyuyan bebek ve bebek öğrettik. Şimdi onların malzemelerini hazırladık. Her bir öğrenciye 50’şer bebek vereceğiz. 15 gün süre vereceğiz. Onu da gelip toplayacağız, ücretlerini verecekler. Bebekleri alacağız” sözlerini kullandı.

Bu tarz çalışmalara hevesli olduğunu vurgulayan Emine Fidan, “Baktım burada da etkinlik var. Ben de geldim, katıldım. Bize bu oyuncakları öğrettiler. 2-3 haftada öğrendik. Hocalar da yardımcı oldular. İyi geçti, 3 hafta içinde başardık. Zaten böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Vahap Başkan’a böyle bir etkinlik yaptığı için teşekkür ederiz. Biz de evimize katkıda bulunacağız onun sayesinde” diye konuştu.

Kadınlardan Kıymet Riyal, “Geldik kayıt olduk. Hocalar geldi, 3 haftadır geliyoruz. Bize kesmeyi, dikmeyi gösterdiler. Güzel bir iş. Biz eskiden bilmiyorduk çoraptan böyle şeylerin çıkacağını" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  evimizatölye, mersin, kooperatif

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA