23 Haziran 2024 Pazar



12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI   14:40   BAŞKAN SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:36   JANDARMA 185 YAŞıNDA   14:31   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:49   “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   11:48   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:46   MERSIN’DE ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:38   ÇOCUK BEZI YÜKLÜ TıR DEVRILDI   10:42   BAŞKAN ÖZYIĞIT, FIKIR OTOBÜSÜ YARıŞMASı’NıN JÜRI ÜYELIĞINI YAPTı   10:41   YIYECEKLERIN BEYINDE OLUŞTURDUĞU TEPKIYI ARAŞTıRıYOR   10:39   ÇALıŞTAYDA, 5 YıLLıK STRATEJIK PLAN ÇALıŞMALARıNıN YOL HARITASı BELIRLENDI   10:37   EMEKLI EVI ÜYELERI ‘MERSIN’DE YAZ NAĞMELERI’ KONSERIYLE GÖNÜLLERI FETHETTI   10:35   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   10:34   İNTÖRN DOKTORU VURAN SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   10:33   KAZA ANı GÜVENLIK KAMERASıNA YANSıDı   10:15   MERSIN’DE ’BÜYÜK FILISTIN MITINGI’ DÜZENLENDI   10:13    “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”  
 
 
 
 
UZUNCABURÇ ANTİK KENTİNE GEZİ
   

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kırsal mahalle buluşmalarının bu seferki durağı Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesinde bulunan Uzuncaburç Antik Kenti oldu.

 

Tarih : 4 Aralık 2021 Cumartesi 14:40

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kırsal mahalle buluşmaları, Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesi ile devam etti. Etkinliğe merkezden katılan vatandaşlar, rehberler eşliğinde Uzuncaburç Antik Kenti’ni gezme olanağı buldu.

Tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu bölgeyi gezen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği konserin keyfini çıkardı. Konserin ardından uzman klinik psikolog Yaşam Yanardağ Çelik tarafından kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak amaçlı bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kişinin öncelikle kendi değerini bilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yaşam Yanardağ Çelik, “Her gün en az bir defa aynaya bakıp ‘iyi ki varsın. Sen çok kıymetlisin. Gerçekten en güzeline layıksın’ deyip kendimize sarılacağız. Sonra da bize muhtaç yavrularımız varsa ona lütfen bu sevgiyi aktarın. Çünkü eğer onun kıymetli bir varlığı olduğunu ona fark ettirirseniz, o da o kıymeti bulacak kişileri hayatına alacak. Yeterince sevilmemiş insanlar maalesef ona şiddet uygulayacak kişilere meylediyor. Dolayısıyla bu aslında bir silsile şeklinde sizden ona, ondan diğerine devam edip gidiyor. Bizim çocukluğumuz kaçtı belki ama biz bir yetişkiniz. Zararın neresinden dönsek kardır. Bugün bu Kırsal Mahalle Buluşması’nda bu özel yerin enerjisiyle birlikte kalbimizi sevgiyle doldurup, kendimizi kıymetlendirelim" ifadelerine yer verdi.

Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinden gelen 90 kişi, rehberler eşliğinde gezerek yaklaşık 2 bin 300 yıllık tarihe sahip olan Uzuncaburç Antik Kenti hakkında bilgiler aldı.

Helenistik dönemden itibaren yerleşim olduğunun bilindiği Uzuncaburç Antik Kenti hakkında detaylı bilgiler paylaşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nde görev yapan arkeolog Başar Akça, “Bizans döneminde kullanılmış. Burası yoğun bir şekilde iskân edilmiş. Helenistik dönemden itibaren ‘Tanrı İmparator’ kenti olarak zaten tarihte de geçiyor. Bu bölgenin en önemli özelliği çok büyük bir alanda yani Erdemli ’de Limonlu vadisi ile Silifke’de Göksu vadisi arasındaki bölgenin önemli bir idari merkezi aynı zamanda da dini merkezi. İdari merkez ve dini merkez özelliğinden dolayı da burada çok fazla yapı grubunun çeşitliliğini görüyor olacaksınız” sözlerine yer verdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  uzuncaburç, mersin, silifke, eğlence

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA