Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında bulunan zeytin ağaçlarının meyvelerini topladı. Fabrikada zeytinler zeytinyağına dönüştürüldü, Aşhane’de pişen yemeklerde kullanılmaya başlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri, MESKİ’nin Tarsus ve Silifke ilçelerindeki hizmet alanları içerisinde yetişen zeytinleri her yıl özenle toplayarak zeytinyağı fabrikasında litrelerce zeytinyağına dönüştürüyor. Zeytinyağı, vatandaşlara ulaştırılan yemeklerde kullanılıyor. Böylece Aşhane’den yüzlerce kişiye ulaşan yemekler hem daha sağlıklı hem daha lezzetli hale geliyor.
“BELEDİYEMİZE AİT ALANLARDAKİ HİÇBİR MAHSUL BOŞA GİTMİYOR, HEPSİ DEĞERLENDİRİLİYOR”
Hiçbir mahsulün boşa gitmediğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, “İlçelerde belediyemize ait alanlarda bulunan zeytin ağaçlarından zeytinler toplanıyor ve özenle zeytinyağı haline getiriliyor. Bu zeytinyağları Aşhanemize ulaştırılıyor. Bizler de yemeklerimizde kullanarak, vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Belediyemize ait alanlardaki hiçbir ağaç, meyve, hiçbir mahsul boşa gitmiyor, hepsi değerlendiriliyor. Bu da gıda israfını önlüyor. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaştırıldığı için çok mutluluk verici bir duygu” ifadelerine yer verdi.