29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR ÇOCUKLAR İÇİN ARA TATİL ETKİNLİĞİ
   

‘Mola Evi’ne gelen özel gereksinimli öğrencilerin ara tatili daha iyi değerlendirmeleri ve doğada sosyalleşmeleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kuyuluk Piknik Alanında ‘Kaynaştırma ve Motivasyon’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar sokak oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

 

Tarih : 20 Kasım 2021 Cumartesi 10:41

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, “Mola Evi” hizmetinden yararlanan özel gereksinimli bireylerin ara tatili daha iyi değerlendirebilmeleri için ‘Kaynaştırma ve Motivasyon Etkinliği’ düzenledi.

Kuyuluk Piknik Alanı’nda yapılan etkinliğe yürüyüşle başlayan katılımcılar, beden eğitimi öğretmeni Fatma Nur Yılmaz’ın gözetiminde sokak oyunlarından mendil kapmaca oynadı. Etkinlikte, Yiğit Murat Cevizli babasıyla Hacivat ve Karagöz gölge oyununu oynayarak hem arkadaşlarını hem de etkinliğe katılan aileleri eğlendirdi. Sokak oyunlarının ardından serbest zamanda piknik alanı içerisinde bulunan parka da giden çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

“OĞLUMLA BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM”

12 yaşında özel gereksinimli bir çocuğu olan Sevgi Cevizli, etkinlik sayesinde ailelerin ve çocukların kaynaşma fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Ara tatilimizde oğlumla burada olmaktan, bu tatili böyle değerlendirmekten o kadar mutluyum ki. Yaptığı bu organizasyondan dolayı ‘Mola Evi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizim imkânımız olmuyor bazen. Oğlumun mutlu olduğunu görmek beni de çok mutlu ediyor. Ailelerle kaynaşmak, diğer çocukların benim oğlumla kaynaşması oğluma huzur verdi ve kendini ifade edebiliyor. Enerjisini atabiliyor. Çok hoşuma gitti. Öğretmenlerimizle, ailelerle kaynaştık. Enerjimizi attık. Çok güzel bir gündü. Bir annenin mutluluğu zaten evladının gözünün içine baktığı zaman hissettiği mutluluğudur. Onu da burada buldum gerçekten” ifadelerine yer verdi.

“BÖYLE DOĞADA BİR ŞEY OLURSA GETİRİYORUZ”

Maşallah Alp, oğlunun Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gördüğünü dile getiren ise yapılan her etkinliğe katılmaya çalıştıklarını ve gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, “Oğlum Yusuf’u getiriyorum, egzersiz ve koordinasyon odasından yararlanıyoruz. Egzersiz yaptırıyor hocalarımız. Onun dışında 15 günde bir de ‘Mola Evi’ne getiriyoruz. Grup halinde çalışıyorlar, güzel etkinlikler var. Böyle doğada bir etkinlik olursa getiriyoruz. Hocalarımız gerçekten çok ilgileniyorlar. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Böyle bir şey yapması çok güzel” sözlerini söyledi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  çocuklar, aratatil, değerlendirme, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA