29 Eylül 2024 Pazar



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
TELEFON DOLANDIRICILARINA OPERASYON
   

Dört ilde telefon üzerinden kendini savcı-polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 12 kişi gözaltına alındı.

 

Tarih : 17 Kasım 2021 Çarşamba 19:15

Telefonda kendilerini polis ve savcı diye tanıtarak insanlardan para toplayarak dolandıran şahıslara dört ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi, 12 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, A.D.A. adlı kişi polis merkezine müracaat ederek, kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile bir miktar parayı B.R.M. isimli şahsın banka hesabına yatırdığını, bir kısmını da ikametine gelen ve polis zannettiği iki şahsa teslim ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda farklı tarihlerde 12 farklı mağdurun, kendisini polis-savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerce yüklü miktarda para ve ziynet eşyalarının dolandırıldığını belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen şahısların kimliklerine ulaşan ekipler, Mersin merkezli Adana, Gaziantep ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖRNTÜLERE ULAŞILDI

Yapılan incelemelerde, zanlıların, gerçekleştirdikleri bir dolandırıcılık olayının ardından aynı yöntemle elde ettikleri altınları, park halindeki kendilerine ait bir araca bırakarak, yakalanma ihtimaline karşı farklı bir araçla kaçtıklarına dair Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, yaptıkları dolandırıcılık olayı sonrası ticari taksi ile gelen zanlılar, kavşakta park halindeki 2 araçtan birine elde ettikleri altınları bırakırken, arkasında bekleyen bir başka araca binerek uzaklaştıkları görüldü. Şüphelilerin bu yöntemi, yakalanma ihtimaliye karşı altınlarla birlikte ele geçmemek için gerçekleştirdikleri belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 3'ü serbest bırakılırken M.P. ve B.R.M. tutuklandı, 7'si ise yurt dışı yasağı konularak 'adli kontrol' kapsamında salındı.

Paylaş :
 
Etiketler :  telefon, kaçak, polis, savcı, dolandırıcı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA