1 Nisan 2025 Salı



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
HÜZNÜN ŞAİRİ’NİN SEVİLEN ŞİİRLERİ ‘ANMA ETKİNLİĞİ’NDE SESLENDİRİLDİ
   

Büyükşehir Belediyesince hüznün şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümünde ‘Anma Etkinliği’ düzenledi. Etkinlikte, Büyükşehir’in Şiir Kulübü üyeleri, şair, yazar ve yorumcular, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın en sevilen şiirlerini seslendirdi.

 

Tarih : 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:23

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için ‘Anma Etkinliği’ düzenledi. Hüznün şairinin unutulmaz şiirleriyle anıldığı programda, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerinden bestelenen eserlerini de Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçıları seslendirdi.  

HÜZNÜN ŞAİRİNİN ŞİİRLERİ KATILIMCILARI HÜZÜNLENDİRDİ

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda etkinlik sorumlusu ve Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Şube Müdürü, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can sunum yaptı.

Hüznün Şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri; Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı, Şiir Kulübü ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Sultan Koç, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can, Şiir Kulübü üyeleri Dilek Yörük ve Yahya Vurucu, MESİAD Yönetim Kurulu üyesi Sait Dervişoğlu, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Nuray Öngüç, şair ve yazar Erdal Dalgıç,  özel bir hastanenin Başhekimi, uzman doktor ve yorumcu Murat Mıhçıoğlu, emekli haber spikeri Hakan Erendor, yazar ve eğitmen Nahide Tuna ile şair, yazar ve eğitmen Ali Yedigöz tarafından seslendirildi.

MERHUM ŞAİRİN AKRABALARI ANILARINI PAYLAŞTI

Usta Şair’in ailesini; anne ve babasının yaşamını Hikmet Oğuzcan anlattı. Oğuzcan’ın şiir yazmaya babası sayesinde başladığını belirten Hikmet Oğuzcan, hüznün şairinin şiir anlayışını şiirleriyle anlattı. Mehmet Oğuzcan da Ümit Yaşar Oğuzcan’la olan anılarını anlatırken, kendisinden dinlediği şiirleri okudu. Şair Oğuzcan’ın unutulmaz eserleri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ses ve enstrüman sanatçıları tarafından seslendirildi.

“AHDE VEFANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU AKŞAM BİR KEZ DAHA ANLADIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 58 yıllık yaşam öyküsünün kendisini hüzünlendirdiğini, aynı zamanda Tarsuslu olmasının övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, “Ahde vefanın ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha anladım. Hüzünlü bir akşam geçirdik belki ama ünlü şairimizin gerçekten 58 yıllık bir yaşam öyküsünde ne kadar dramatik günler geçirdiğini ve özellikle 1973 yılında oğlunun intiharıyla daha da acıların içerisine kendini bıraktığını gördük. Tabii Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Mersinli, Tarsuslu olması bizler için övünç kaynağı. Özellikle bugün, hem şiir anlamında hem de güftelerin şarkılara dönüştüğü noktalarda değerli şairimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.” İfadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  ümityaşaroğuz, şair, şiir, beste, anma, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA