18 Nisan 2024 Perşembe



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
YILDA 180 BİN TON ÜRETİLEN ANAMUR MUZUNDA YOĞUN HASAT DÖNEMİ
   

Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girilirken, hasadın yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 14:55

Anamur'da bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tescilli 'Anamur muzu' yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor. Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle Eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi Mart ortasına kadar devam ediyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor. Burada askıya alınan muzlar tartılarak taraklara bölünüp sudan geçirilerek kasalara alınıp sarartma odalarına alınıyor. 5 ile 10 gün arasında sarartma odalarında bekletilen muzlar tırlarla çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Van başta olmak üzere ülke genelinde dağıtıma çıkartılıyor. Bu yılın verimli geçtiğini belirten üreticilere ve saha çalışanları, yoğun bir sezona girdiklerini aktardı.

Yoğun sezonun açılmaya başladığını ve kesimlerinin hızlandığını belirten işçilerden Hasan Sönmez, dolgun ve kaliteye uygun muzları kesip tesise götürüp işlediklerini kaydetti.

Muzların kesim sonrası araçlarla tesise sevk edildiğini anımsatan İşleme Tesisi Müdürü Nuriye Çapun,"Tesiste kantara alıp muzları kalite kalite ayırıyoruz. Askıya alarak kazanların olduğu bölgeye gönderiyoruz. Her kalite ayrı bir kazana doğranarak paketleme yapılır. Paketleme sonrasında ise sarartma odalarına alıyoruz. Sevkiyata göre sarartma işlemini yapıyoruz. Yaklaşık 5 ile 10 gün arasında sevkiyatlarımız tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anamur, muz, türkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA