15 Aralık 2025 Pazartesi



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYESİ METRUK BİNALARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR
   

Akdeniz Belediyesi, halkın can güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların yıkımına devam ediyor. Uzun zamandır sahiplerince kullanılmayan harabe haldeki yapıların yıkımına tanık olan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirip belediye ekiplerine teşekkür etti.

 

Tarih : 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:18

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin estetiğini bozmasının yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kimi zaman da madde bağımlılarının mekanına dönüştüğü için sosyal sorunlara yol açabilen terk edilmiş yapıların yıkım çalışmalarına hız verildi.

Bu kapsamda, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yasal süreçleri tamamlanan Üç Ocak Mahallesi 5413 Sokakta bulunan ve sahiplerince terk edildiği için zamanla harabeye dönen 2 katlı metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. Çevre güvenliği alınarak iş makinesi yardımıyla kontrollü gerçekleşen yıkımda ekipler, ortaya çıkacak toz bulutunu önlemek için de yapıya arazözle su sıktı. Diğer bir ekip ise Gündoğdu Mahallesi 5764 Sokakta bulunan Gündoğdu Camisinin bitişiğindeki ömrünü tamamlamış olan 3 katlı lojman ve ek yapının yıkımını da yine kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi.

METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRECEK

Ekipler, her iki yıkımla birlikte ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da kamyonlara yükleyip mahallelerden çıkardı. Uzun zamandır sahiplerince kullanılmayan harabe haldeki yapıların yıkımına tanık olan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirip belediye ekiplerine teşekkür etti.
Gerek fen işleri ekiplerinin sahadaki inceleme ve tespitleri gerekse muhtarlar ve mahalle sakinlerinden gelen şikayet ve talepler üzerine, halkın can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan, kimi zaman sosyal sorunlara sebep olan metruk yapıların yıkımının aralıksız devam edeceği bildirildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, belediye, metruk, bina, yıkım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA