28 Eylül 2024 Cumartesi



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
AYDINCIK BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
   

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Aydıncık Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. Barajla ilgili konuşan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bu baraj sayesinde Toros Dağlarında karların erimesi ile oluşan ve bugüne kadar Akdeniz’e dökülen sular depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır

 

Tarih : 28 Haziran 2021 Pazartesi 12:30

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin'e yapılan yatırımlarla mümbit topraklar su ile buluşturulmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riski azaltılmaya devam ediliyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Aydıncık Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Baraj'da enjeksiyon imalatları tamamlanmış olup depolanacak su ile 2 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Projenin önemli aşamalarından birisi olan önyüz beton imalatları da bugün itibariyle tamamlanmıştır. Bu baraj sayesinde Toros Dağlarında karların erimesi ile oluşan ve bugüne kadar Akdeniz'e dökülen sular depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır" diye belirtti.
Gövde dolgusu, önyüz betonu, dolusavak, su alma yapısı, enjeksiyon, ulaşım ve relokasyon yolu çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Yıldız, "2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflediğimiz barajda, dipsavak cebri boru, vana odası ve parapet duvarı çalışmalarına devam edilmektedir” dedi. Yıldız, Aydıncık Barajı’nın tamamlanması halinde, 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon TL katkı sağlanmasını hedeflediklerini de söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, aydıncık, dsi, baraj

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA