16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
“SULAMA İÇİN YAPILAN GÖLETLER YETERSİZ”
   

DEVA Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan,SUN RTV’de yayınlanan Leyla Pak İle Gündem’in konuğu oldu. Pak’ın sorularını yanıtlayan Babaoğlan, Kentin sorunlarına da değindi. Babaoğlan, “Mersin’in ilçelerinde büyük sulama sorunları var. Toroslar ve Mezitli’de yapılan göletler yetmiyor. Sulama kanalları yapılmamış, yapılan gölet su tutmuyor” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2021 Cumartesi 15:46

Partisinin Mezitli ve Yenişehir İlçe Kongrelerine katılmak üzere Mersin'e gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Sun TV’de yayınlanan Leyla Pak’la gündem programının konuğu oldu. Babaoğlan, yaklaşık iki saat süren programda Leyla Pak’ın Mersin’e yönelik sorularını yanıtladı.

“BÜYÜK SULAMA SORUNLARI VAR”

Mersin'de yaşanan gölet ve sulama sorunuyla ilgili konuşan Babaoğlan, "Mersin'in ilçelerinde büyük sulama sorunları var. Toroslar ve Mezitli'de yapılan göletler yetmiyor. Sulama kanalları yapılmamış, yapılan gölet su tutmuyor. Toroslar İlçesine bağlı Değmek Köyünün arazi sulaması için 11 yıl önce köyün yukarısına Toroslar'ın zirvesine bir gölet yapıldı. Lakin 15 kilomere yukarıdaki suyun kime ne faydası var.  Devletin 11 yıldır akıtamadığı ve 12 milyon harcadığı bir yatırımdan bahsediyoruz. Köylüler su mağduru. İmkanı olanlar kendi imkanları ile sulama suyunu bahçelerine çekiyor. İmkanı olmayanlar ise perişan halde. Yine bölgede suyun başını tutanlar var. İddialara göre göletten değnek köyüne su verilmesi gerekirken, bazı hatırlı kişilerin araya girmesi ile suyun yan köylerdeki bazı tavuk çiftliklerine veriliyor" dedi.

“DEĞNEK GÖLETİ KİMİN İÇİN YAPILDI”

Değnek Göleti köylü için mi yapıldı yoksa tavuk çiftlikleri için mi? diye soran Babaoğlan şöyle devam etti: “Yine Toroslar ilçesimizin Ayvagediği-Gözne yaylalarında sulama için yapılan gölet maalesef hizmet veremiyor. 7 milyon 670 bin liraya mal olan Gözne Göleti’nin yapımı 2 yıl önce bitmesine ve sulama amaçlı boruları da döşenmesine rağmen gövde tabanından su kaçırdığı için hizmet veremiyor. Hem kamunun 8 milyona yakın parası çöpe gitti hem de sulama sorunu yaşanıyor. Sulama suyu bulamayan köylü içme suyunu sulamada kullanıyor bu sefer de yaylalarda içme suyu sorunu baş gösteriyor. Devlet yatırımı yapıyor ancak takibini yapmıyor. Yine Mezitli ilçesindeki Tepeköy Göleti artık talebe karşılık veremiyor. Tepeköy, Kocayer, Sarılar, Zeybekler, Akarca, Doğançay, Kuzucubelen, Şahna, Üzümlü, Doğusandal köylerinin sulama suyu talebine karşılık veremiyor"

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, toroslar, deva, parti, sunrtv, alirızababaoğlan, leylapak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA