15 Mart 2026 Pazar



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
PLAJLARDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
   

Yaz ayının gelmesiyle birlikte, Mersin plajlarında hareketlilik başladı. Mersin’in Erdemli ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Doğu Akdeniz’in turizm merkezlerinden Kızkalesi’nde turizm hareketliliği başladı. 100’ün üzerinde tesis ve 3 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip gözde tatil beldesine yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği bildirildi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2021 Cuma 13:36

Kızkalesi'nde deniz suyu sıcaklığının 24 derece, hava sıcaklığının 28 dereceye gelmesiyle deniz mevsiminin başladığını belirten, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale; “Pandemi dolayısıyla geçen sezonu önceki yıllara göre buruk geçti, aşı oranının yükselmesinin ardından sezondan beklentilerimiz yüksek” söyledi.

İLK TURİSTLER BÖLGEYE AYAK BASTI

Yaz ayının gelmesiyle birlikte açılan deniz sezonu, ilk yabancı turistleri ağırlamaya başladı.  Aşılanmanın etkisinin olacağına dikkat çeken Kale, "1 Haziran'dan sonra inşallah yasaklar kalkar, vaka sayıları azalır, ülkemizdeki aşılama oranı yükselir. Aşılama oranı yüzde 55'lere geldiği vakit Avrupa'nın ve dünyanın her yerinden insanlar buraya gelecektir.

Bizler de turizmciler olarak tatil merkezimizde hizmet vermeye hazırız. Daha yeni yeni turistler gelmeye başladı. Şu an Ukrayna'dan, Almanya'dan, Fransa'dan öncüler geldi. Çok umutluyuz. Çok güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Ama günü birlik kiralık evlerden gelen insanlar pandemi kurallarına uygun olarak maske, mesafe, temizlik kuralına uygun olarak plajlarımızı kullanırsa herhangi bir sorun yaşamayız" dedi.

TURİZM PERSONELİ HAZIR

Turistik oteller ile belediye işletmeli otellerin tesis ve personelleri anlamında hizmet vermeye hazır olduğunu ifade eden Kale, "Bütün altyapılar hazır, bizim için önce insanlarımızın, tatilcilerimizin sağlığı gelmektedir. Kurallara uyup kazasız belasız bu güzel sezonu geçirir ve tamamlarız. Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı gibi önce turizm işletme ve turistik tesislerinde, belediye otellerinde turizm çalışanlarının öncelikli aşılanması yapıldı. Tesislerin hijyen bir şekilde hazırlanması maske, mesafe ve temizlik kuralına uyması, bunların hepsi beraber komplike, hazır vaziyette sezona girmekteyiz. İnşallah kazasız belasız bu sezonu tamamlarız" diye konuştu.

"KURALLARA UYUYORUZ AMA UYMAYANLAR DA VAR"

Tatil beldesinde denize girerek zaman geçiren vatandaşlar ise kurallara herkesin uyması gerektiğine dikkat çekti.

1.5 yıldır tatil beldesinde olduğunu ifade eden Eylül Halavut, "Kendimi koruma altına aldım. Kendi yaşadığım şehirden bir tatil beldesine geldim. Burada sosyal mesafe kurallarına uyarak kışımı geçirdim. Şu an yaz ayındayız, insanlara ve sosyal mesafemize uyarak sahile iniyoruz. Denize girerken maskemizi çıkartıyoruz ama denizden çıktığımız zaman maskemizi geri takıyoruz. Çünkü ülkemizde korona virüs vakası bitmiş değil. Hiçbir şey bitmiş değil. Aksine daha da kötüleşebilir" dedi. Halavut, kurallara uyanların yanında uymayanların da bulunduğuna dikkat çekti.

Baba Cem Halavut ise, "Şu an ailemle sahile indik. Maskemizi takarak sosyal mesafemizi koruyarak indik. İnsanlar daha dikkatli daha tedbirli olabilir" diye konuştu. Turizmciler pandemi ile mücadelede tüm hizmetlerimiz kurallar çevresinde gerçekleştirilecek.  Vatandaşlarında kurallara dikkat etmesinin gerektiğini belirttiler.

Paylaş :
 
Etiketler :  yaz sezonu, kızkalesi plaj, çuktob, mustafa kale, eylül halavut, cem halavut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA