27 Eylül 2024 Cuma



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
MERSİN YANGINLA MÜCADELEYE HAZIR
   

İl de ve bölgede yaz ayının gelmesiyle birlikte artan orman yangını riskinden dolayı, orman yangınlarına karşı etkin mücadele için Erdemli’de yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 22 Mayıs 2021 Cumartesi 15:47

İl de riskin arttığı yaz dönemi öncesinde orman yangınlarına karşı etkin mücadele için Erdemli ilçesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta ekipmanlar kontrol edildi, bilgiler tazelendi, işçiler ve gönüllülerin yangına müdahale refleksi ölçüldü. Ekipler temsili yangın yerine en kısa sürede ulaşmaya ve müdahalede bulunmaya çalışırken, arözözlerin teknik özellikleri kullanılarak alevlere müdahale edildi. Akduman, "Özellikle son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi iklim değişkenliği, sıcaklık artışı, doğal olarak ülkemizi de etkilemekte. Akdeniz bölgesinde olan Mersin'de bundan bir hayli etkilenmekte. Nitekim hatırlarsınız 2020 yılı ülkemiz açısından maalesef orman yangınları itibari ile üzücü bir yıl oldu. Malum iklim uzmanlarımız, meteoroloji uzmanlarımız her geçen yılın önümüzdeki süreç içesinde bir öncekine göre risk oranının artacağı eğilim içerisine girdiğimizden bahsediyor" dedi.

“ORMANLARIMIZI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ormanların heba olmaması için adeta bir savaş yürüttüklerini ifade eden Akduman, " Mersin Bölgemizde genel yüzölçümümüzün yüzde 54´ü ormanlarla kaplı. 835 bin hektar ormanlık alanımızın yangınlar dolayısıyla heba olmaması için, yok olmaması için tabiri caiz ise savaş hali gibi, savaş yürütüyoruz. Etkili bir şekilde bu ormanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Yangınlarla yok almasını önlemeye çalışıyoruz. Bölge müdürlüğümüz genelinde de 75 farklı noktada özellikle yangın riskinin yüksek olduğu ve yangının büyüme eğiliminin fazla olduğu noktalarda konuşlanmış durumda. Ekiplerimiz şuandan itibaren bu 75 farklı noktada 7/24 hizmetlerini sunacaklar" diye konuştu.



"MERSİN HALKI ÇOK DUYARLI"

Vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlılık gösterdiğini de dile getiren Akduman, "Mersin bölgesindeki vatandaşlarımızın orman konusundaki hassasiyeti duyarlılığı hakikaten takdire şayan. Özellikle yangın konusundaki duyarlılıklarının geçmişte olduğu gibi bu senede devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Bizim kendilerinden istirhamımız şu, tabi özellikle rüzgarlı havalarda mutlak surette ormanda ateş yakmaktan uzak dursunlar. Piknik amaçlı olabilir, izmarit atma şeklinde olabilir, hangi sebeple olursa olsun daha tedbirli olmak zorundayız. Yanan sadece ormanlar değil ciğerlerimiz diye söylenir ya. Yangın tüm canlıların ekosistemini yok eden bir facia. Ben vatandaşlarımızdan şuana kadarki duyarlılıklarının devam etmesini istirham ediyorum" şeklinde konuştu.

Akduman, bu yıl Mersin´de 60 arazöz, 20 su ikmal aracı, ilk müdahale araçları, iş makinaları ile birlikte 3 helikopterin de görev yapacağını kaydetti.
Son olarak, Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü’nün de katıldığı eğitim ve tatbikat çalışması, kullanılan malzemeler ve özellikleriyle ilgili detaylı bilgilerin aktarılmasıyla tamamlandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, akdeniz, yangın, orman

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA